FOTOGRAFILA

Păi, dragi ecologiști, civici ai Clujului, vi se pare că OSĂ mai crească ceva pe acolo după ce s-a betonat?

Azi, în jurul orei prânzului, se betona de zor malul Someșului.

Vorba aia, poate vedem și noi originalul proiectului, să-l comparăm cu mizeria din teren. Poate se mai face un teren de fotbal cu copacii pentru care s-au lăsat scuarurile acelea pe post de fundași, sau pomanagii.

În rest, poate vedem și noi ceva mișcare civică, un protest, o bătaie de obraz la adresa acestui mincinos care ne este edil – ca atunci când s-au legat cu lanțul pentru niște tufișuri de pe malul Someșului.

Poate-i zice careva Titanului din Răchițele că specialiștii sunt unanim de acord că această betonare nu face bine solului și vegetației ierboase, care sunt foarte importante, inclusiv pentru captarea apei după precipitații dar și pentru a ameliora insula de căldură urbană care va fi din ce în ce mai brutală.

Să-și concedieze imbecilii din primărie, sau să recunoască clar că avea niște bani de dat în plus pe betoane.

CITEȘTE ȘI: MALUL SOMEȘULUI: În loc de spațiu verde, nisip, dale și beton

UPDATE: Asistăm la aceeași poveste în care Emil îl pune pe Boc să-și bată joc de proiectul inițial, cel care a câștigat concursul de solușii și îl ajustează în birouri după finalizarea concursului de urbanism.

În planul tehnic, zona adiacentă podului va fi betonată – apare cu gri pe planșa atașată. Asta deși (planșa 2), în proiectul inițial, era prevăzut spațiu verde, iar podul era mutat mai în aval, într-un loc care făcea mai bine legătura Grigorescu – Mănăștur.

Foto: Tóth Klára, Clujul Civic