Justitie

Ovidiu Călin Rusu, șmecherașul ce oferea mită polițiștilor, condamnat la închisoare cu suspendare

În decembrie 2017, Rusu Ovidiu Călin, un turdean ”șmecheraș”, a fost oprit în trafic de către un agent de la Rutieră Turda. Călin Rusu conducea o mașina neînmatriculată, pe care și-a pus niște numere false. Astfel că, prins în fapt, Călin Ovidiu Rusu i-a propus polițistului să îl ierte în schimbul sumei de 500 de euro. 

Agentul a anunțat autoritățile, sesizarea acestuia a ajuns la DGA Cluj, care au organizat un flagrant, surpinzându-l pe Rusu în timp ce voia să îi dea 300 de euro polițistului. 

La un an de la incident, DGA Cluj a comunicat că au decis condamnarea cu suspendare a lui Ovidiu Rusu, ca urmare a faptului că turdeanul și-a recunoscut fapta. 

„La data de 28 ianuarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul R.O.C., persoană fără calitate specială, cercetat într-un dosar penal instrumentat de lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj, şi a propus condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 7 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Totodată, prin acord, s-a stabilit ca persoana condamnată să urmeze un program de reintegrare socială, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile și să plătească suma de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

În fapt, în data 12.12.2017, inculpatul R.O.C., după ce a fost depistat în trafic conducând un autoturism neînmatriculat și cu un număr fals de înmatriculare, i-a promis unui agent de poliție suma de 500 de euro. Ulterior, la sediul poliției, acesta a introdus în documentele predate polițistului suma de 300 de euro”, arată cei de la DGA Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *