Eveniment

Ion Ţiriac nu renunţă la bugetul Clujului. Reîncălzeşte oferta cu WTA-ul 250 din toamnă cu un turneu de tenis feminin. Clujului îi prisosesc 1,5 milioane euro în buget!

Poate nu vă mai amintiţi cum, în toamna anului trecut, îmbrăcat “chejuăl”, primarul Emil Boc şi-a rupt o duminică de la gura familiei să se întâlnească la Polivalentă cu Ioan Rus şi cu Ion Ţiriac. Imediat după aceea, presa de buzunar a început să-i susure la urechi că ce idee supercalifragilistică ar fi dacă el, Emil Boc, ar rupe din bugetul Clujului un million şi jumătate de “iepuroi” – dintre cei despre care ulterior se va putea plânge că nu vrea să-i dea Guvernul pentru investiţii, să î idea pentru un WTA 250 lui nenea Ţiriac să se joace şi Rus cu ei.

CITEŞTE: Emil Boc vrea să facă poc în buzunarul lui Ion Țiriac cu bugetul Clujului. Acuma-i trebuie un WTA 250 să se dea prinț de Monaco

Mno, pe ideea aceea părea că s-a aşternut zugura, numai că Ion Țiriac este un om tenace, când vede un bugeţel disponibil să i se deschidă, el nu renunţă. Aşa că a reîncălzit ciorbica din toamnă şi a declarat că deja a început discuțiile pentru a organiza cel mai mare turneu de tenis din istoria României, şi, supra-ofertă: una dintre variante (poate chiar singura) este Cluj-Napoca.

Deja s-a luat legătura cu reprezentanții WTA și se vrea să se cumpere una dintre cele 4 licențe disponibile. Şi, fireşte, s-a vorbit şi cu Emil Boc, privind oportunitatea de se organiza turneul în BTArena.

„Vreau sa cumpar anul asta un turneu de tenis. Daca este un turneu indoor, se joaca la Cluj. Am vorbit cu Boc, are sala, are de toate. WTA face o noua serie de turnee. Va fi cu premii de 1 milion de euro. Sunt 4 turnee, iar eu vreau sa cumpar unul dintre ele, care sa fie la o data buna”, a declarat Ion Țiriac la Antena 3.

Prima ediție ar putea vea loc în anul 2020 – asta, bineînţeles dacă Emil Boc va pune de toate pe masă: adică ceea ce s-a discutat astă toamnă: un million jumătate de “iepuroi” şi nişte infrastructură. De restul, se descurcă Ţiriac cumva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *