In vizor

Oserul de pe strada Bobâlnei, pentru unii mumă, pentru alții ciumă: „De la ora 5 dimineața am fost nevoiți sa ne trezim cu țipete și manele date la maxim”

Deschiderea Oserului a fost așteptată cu mult entuziasm de foarte multe persoane, însă sunt și mulți clujeni care nu sunt deloc fericiți de redeschiderea pieței de vechituri de pe strada Bobâlnei. Aceștia locuiesc în apropiere și sunt deranjați de zgomot, de fum și de aglomerația celor care își parchează mașinile pe toate străduțele adiacente. Aceștia sunt cei care au solicitat mutarea Oserului din mijlocul unui cartier la periferie. 

„Domnule primar, acum ceva vreme ați spus public la Napoca FM, în urma sugestiei pe care am făcut-o, că veți muta Oserul acela infect din cartierul Bulgaria. Cum se face că după atâta timp l-ați redeschis în aceeași locație. Noi de la ora 5 dimineața am fost nevoiți sa ne trezim cu țipete și manele date la maxim. Vi se pare normal? Unde este poliția locală sa ii oprească sa facă atâta hărmălaie măcar până la o oră decentă având în vedere ca este weekend? Ca să nu mai spun ca nu ne putem ține deschise geamurile de miros de fum. De ce nu luați exemplul d-lui Bolojan, ați văzut cât de departe de locuințe este amplasată piața 100 și cât de multă ordine este acolo?”, reclamă un clujean. 

Un alt clujean este nemulțumit de faptul că întreg cartierul este blocat de către cei care își lasă mașinile peste tot, inclusiv accesul pompierilor sau al ambulanțelor făcându-se foarte greu. 

„De ce nu se scoate Oserul în afara orașului. Mai bine blochezi un cartier întreg cu nesimțiți care parchează după bunul plac. Dacă se întâmplă să fie o intervenție a pompierilor și ambulanțelor? Cum ați primit aprobare de la pompieri pentru amplasarea Oserului în această zonă?”, potrivit unui alt clujean. 

Primarul Emil Boc recunoștea în luna ianuarie toate aceste probleme cu care se confruntă locuitorii din cartierul Bulgaria și că a început demersurile pentru identificarea unei noi locații. 

„Calitatea vieții oamenilor din zona Oser este afectată decisiv în zilele de sfârșit de săptămână prin fluxul de oameni, prin faptul că nu se respectă întotdeauna regulile de conviețuire publică. Sunt de acord că această soluție trebuie făcută. Am și început acest demers cu Consiliul Județean să găsim câteva locuri în afara orașului. La fel cum este târgul de mașini de la Gilău. Acolo fiind un câmp mai mare nu deranjezi toată populația. Așa trebuie să fie și aici”, declara Boc la începutul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *