De cartier

Atelierul fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau” urmează să fie transformat în creșă de cartier

Scris de 975

Atelierul școlar al fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau” din cartierul Mănăștur ar putea fi transformat în creșă de cartier. În prezent, există o nevoie crescută de locuri în creșele de stat din Cluj-Napoca. În apropierea noului an școlar 2021-2022, administrația locală își propune să elaboreze un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru extinderea, etajarea parțială și schimbarea de destinație a imobilului din ateliere pentru școală în creșă și funcțiuni aferente.

Amplasament: Aleea Negoiu nr 9 B

Beneficiar: Centru Bugetar de Administrare Creșe Cluj

Proiectant general: Imosteel SRL. Proiectant de specialitate: Vertum Studio SRL 

Suprafața terenului este de 2565 mp

Imobilul a făcut parte din baza materială de învățământ aferentă Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, desființat în prezent. 

Încă din toamna anului trecut, Centrul Bugetar de Administrare Creșe adresa o solicitare către administrația locală privind terenul de 2565 mp, unde este amplasat atelierul școlii, pentru conversia acestuia în creșă de cartier și prin care arăta că „se confruntă cu o nevoie stringentă de locuri în creșe în această zonă a cartierului Mănăștur”. 

Valoarea de inventar, conform actelor emise de Direcția economică, este de 1.420.764.11 lei pentru teren și de 3.926.564.33 lei. 

De altfel, în septembrie 2020, Inspectoratul Școlar Cluj aproba solicitarea pentru înființarea unei creșe în clădirea în care a funcționat atelierul-școală al Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, unitate desființată și al cărei patrimoniu a fost preluat de Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. 

Prin elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu se propune extinderea, etajarea parțială și schimbarea de destinație a imobilului din atelier pentru școală în creșă și funcțiuni aferente, amenajări exterioare, împrejmuire incintă. 

Terenul pe care se propune realizarea creșei este situat în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, iar Centrul de Administrare Creșe, în calitate de beneficiar, a obținut certificatul de urbanism, se arată în documentația aferentă proiectului. 

În prezent, imobilul existent are regimul de înălțime P+1E.

Prin extindere, se propune regimul de înălțime de D+P+1E+E retras. 

Accesul va fi realziat din Aleea Negoiu, atât acces auto, cât și acces pietonal. 

Staționarea autoturismelor se va face în garaje colective subterane ori supraterane. 

S-a propus amenajarea unui garaj la parterul exitnderii propuse de pe latura Vestică. 

Sunt propuse un număr de 16 locuri auto de parcare, precum și un număr de 23 de locuri de parcare pentru biciclete. 

Potrivit intenției autorităților, spațiul de 975 mp ar urma să fie transformat și amenajat în zonă verde, gazon și arbuști. 

Noua creșă ar urma să fie dotată cu o centrală termică pe bază de gaz metan, urmând branșarea la rețeaua de termoficare din zonă. De asemenea, va urma și conectarea celorlalte utilități – apă, energie electrică, canalizare.

În acest an aproximativ 61% dintre copiii înscriși nu au obținut un loc în creșă, însemnând că au rămas pe dinafară 996 de copii. Situația din acest an, la fel ca cea de anul trecut, este mult mai gravă întrucât din cauza pandemiei numărul locurilor a fost redus. Astfel, pentru anul 2021-2022 au fost disponibile doar 637 de locuri din totalul de 806 rămase libere.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 12 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 20 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 23 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
 • Acum 2 days Sanatate
  Sindicaliştii din sănătate reclamă „nedreptăţi” privind salarizarea asistenţilor medicali: Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE