In vizor

Organizatorii Untold, huiduiti de miile de tineri care asteapta sa intre la festival

Untold Festival a inceput cu stangul. Mii de tineri se inghesuie in fata celor doua puncte de acces din Parcul Central. La ora 12.00, cand ar fi trebuit sa se deschida portile festivalului, organizatorii nu aveau inca pregatite bratarile de acces. Mii de oameni s-au asezat la coada care se intinde pana la Opera Maghiara, pe aproape un kilometru. Nemultumiti, tinerii au inceput sa-i huiduie pe organizatori.

Multimea adunata inca de dimineata in Parcul Central a inceput sa vocifereze si sa strige ca pe stadion in momentul in care era trecut cu mult de ora 12.00, iar oamenii de la punctele de acces nu lasau pe nimeni sa intre. Mai mult, nimeni dintre organizatori nu a oferit vreo explicatie celor prezenti. Nici purtatorul de cuvant al festivalului, Stefana Giurgiu, nu a putut fi contactata in aceste momente de criza.

Nepasare fata de festivalieri

Miile de tineri au ajuns inca de dimineata la Cluj-Napoca, fie cu trenul, masina sau autobuzele. Majoritatea au sub 20 de ani si au ajuns in Parcul Central nerabdatori sa intre pe teritoriul festivalului. Au fost anuntati ca accesul se face incepand cu ora 12.00, insa realitatea de la fata locului i-a dezamagit: organizatorii nu aveau bratari pentru ei. Cel putin acesta era zvonul care circula prin multime, deoarece oficialii Untold nu au anuntat nimic.

In cele din urma, abia la ora 13.00 a inceput sa se faca accesul pe teritoriul Untold. Tinerii trec prin doua puncte de acces, insuficiente pentru traficul estimat, de 50.000 de persoane pe zi. Dupa ce isi primesc bratara, festivalierii trec si printr-un punct de control, in care le sunt verificate bagajele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *