Vocea ta

OCHIOMETRIC, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au apreciat că bunurile sustrase prin intrarea prin efracție într-un spațiu privat nu e cine știe ce valoare. Așa că nu s-au mai ostenit să ancheteze. Rugăm, onor conducerea IPJ Cluj, să ne explice și nouă de la ce valoare a bunurilor sustrase își mișcă polițiștii cururile de pe scaun să ancheteze un furt?

Din cauza faptului că pentru a fi considerat furt, intrare prin efracție pe o proprietate privată, bunurile sustrase trebuie să aibă o anumită valoare, iar polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca, nu-și dezlipesc cururile de pe scaun să investigheze, locatarii de pe strada Fabricii nr. 69-71 au ales să ne sesizeze pe noi, cei de la Ziar de Cluj. Noi informăm mai departe șefimea IPJ Cluj și o rugăm, respectuos, să își pună subordonații la treabă. Și să ne spună de la ce valoare în sus a bunurilor sustrase prin intrare prin efracție se consideră furt. Că noi știm cazuri în care s-a făcut pârnaie pentru o pâine. Mulțumim frumos!

”Va scriu acest email in speranta ca macar dumneavoastra ne puteti ajuta cu o stire prin care sa avertizam oamenii din zona referitor la acest incident.

Orasul cu cele mai mari preturi la apartamente promite si o viata plina de adrenalina si nesiguranta … este vorba de minunatul oras Cluj-Napoca unde mai nou nu poti nici sa cobori din bloc sa iti arunci gunoiul ca nu stii peste cine vei da in scara blocului.

Pe strada Fabricii (nr. 69-71) din Cluj-Napoca, zona in expansiune imobiliara in noaptea zilei de 30.01 in jurul orei 02:30-3 o persoana a intrat abuziv in incinta blocului, a rupt sistemul de inchidere al usii si a sustras diverse bunuri din imobil.

A doua zi toti vecinii au postat pe grupul intern al blocului, intrebandu-se ce s-a intamplat cu sistemul de inchidere al usii deoarece usa nu mai era functionala.

Fara sa aiba careva vreun raspuns favorabil am cautat raspunsurile in baza de date al sistemului de supraveghere unde misterul a fost elucidat.

Un individ cu o varsta aproximativ cuprinsa intre 30-45 de ani, cu o geaca verde a intrat in imobilul nostru, a petrecut aproximativ o ora inauntru dupa care a iesit cu anumite bunuri pe care si le-a insusit.

In urma vizualizarii imaginilor de pe camerele de supraveghere s-a facut o reclamatie la Sectia 2 de Politie de Cluj-Napoca (zona noastra apartine de respectiva sectie) si domnii de acolo ne-au transmis ca bunurile nu par a fi de valoare … cam acesta a fost feedback-ul lor. Noi ne asteptam la o atitudine mai solidara si increzatoare dar se pare ca nu avem de la cine.

Eu as dori sa va intreb si pe dumneavoastra ce s-ar fi intamplat daca la ora respectiva in garaj era o femeie care a coborat sa isi ia ceva din garaj sau venise la munca sau poate vreun copil. Sunt rare aceste cazuri data fiind ora respectiva dar s-ar fi putut intampla acest scenariu.

In orasul apartamentelor de mii de euro trebuie sa iti fie teama sa cobori pana jos in parcare ca Doamne Fereste este posibil sa nu te mai intorci.

Sper sa ne ajutati si dumneavoastra sa marim gradul de atentie prin publicarea acestei stiri si poate in acest fel se mobilizeaza si domnii de la politie sa gaseasca faptasul.

Va atasez si imaginile preluate de la sistemele noastre de supraveghere”: