FOTOGRAFILA

Zice Boc, că fără luminoasa sa viziune și administrare, Cluj-Napoca era un ghetou. Reforma de ”neghetou” a lui Boc se vede cel mai bine de la Pata Rât și din cartierele de blocuri plantate peste case prin Urbanismul de Cumetrie din ”bocărie”

Scris de 1338

Scăpat în fața unui microfon prietenos, la un radio de chitanțier, Emil Boc ne-a comunicat că toate proiectele gândite în ultimii 10 ani la Cluj-Napoca reprezintă, practic, o reformă administrativă la nivel local, pentru că la nivel național nimeni nu vrea să o facă. Și că, fără marile proiecte realizate deja și cele care vor fi implementate de acum încolo, tot orașul ar fi fost un ghetou.

 • ”Noi am gândit totul înainte. Dacă am fi așteptat după reforma administrativă și ne apucam de abia acuma de transportul public metropolitan, de exemplu, Clujul era un ghetou”.

Și dă-i și minte, de parcă noi am fi parașutați în orașul acesta distrus de Urbanismul de Cumetrie din propria-i ”bocărie” care a născut monstruoasele cartiere fără cap și coadă, fără școli, grădinițe și centre administrative. Zice că, ”la Cluj-Napoca, în ultimii ani, s-au făcut echivalentul a 5 școli pentru că toți copii din zonele adiacente vin aici la școală, dar au început să se contruiască școli și grădinițe și în zona metropolitană, cum ar fi Florești sau Apahida.”

”Căcare” ar fi cele 5 școli echivalente? Bagă și sala de sport de la Bălcescu, nici acum funcțională, în echivalare?

Măiestrică, Însuți Excelența Ta, Pata Rât este singura ta realizare administrativă – acolo ți-ai dat examenul. Definitivatul ți l-ai luat cu ”Bună Ziua”, ”Europa”, ”Câmpului”, ”Lomb” și tot ce se vede ca bloc cățărat peste case pentru ca amicii tăi de cumetrii imobiliare să aibă ce pune pe masă la copii.

Ne vorbești de transport metropolitan? Zi-ne de noroaiele pe care le adunăm pe pantofi, noroaie de la aceleași șantiere din aceleași zone la care robotești de 20 de ani încoace. Zi-ne de poluare, de flota CTP ”împrospătată” în bătaie de joc, că numai bătaie de joc e cum circulă și ard motorină autobuze ieșite din norma Euro.

Dar cireașa pe tort este faptul Că Boc e încrezător că la favelele Clujului se va alătura și favela Florești, într-un viitor apropiat.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 8 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate
 • Acum 9 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 9 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 9 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 10 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 11 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 12 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 13 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 13 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE