In vizor

OAMENI NOI ÎN POLITICĂ, CARE VA SĂ ZICĂ: Deputat USR, acționar la Uber, bagă legi în ”Șparlament” în favoarea propriilor interese. Asta în timp ce Boc oricum nu respectă legea existentă

Tânărul derutat de la #Uniți_Salivăm_pe_România, Filip HAVÂRNEANU, cățărat în Șparlamentul României pe valul de justiție stradală, se dovedește a fi ori ultimul imbecil al planetei, ori s-a îmbolnăvit de conflict de interese, ori în ticăloșenia de tip ”clocotilde” se preface că nu realizează care sete conflictul de interese. Vorba aia, mi-am băgat doar puțin vârful în lege. Acționar la câteva companii de renume mondial, printre care și Uber, tânărul derutat inițiază și depune la Camera Derutaților, în pandemie, ca hoții, un proiect de lege care prevede că şoferii care lucrează pentru companii de ride sharing gen Uber sau Bolt pot folosi banda specială destinată transportului public, aşa cum se întâmplă în cazul taximetrelor.

Cică să dispară discriminarea dintre taximetriști și car-rideriști. Cică ar fi gândit acest proiect ţinând cont de jurisprudenţa europeană, el amintind o decizie a Curţii Europene de Justiţie care prevede că activităţile de transport de tip urban desfăşurate prin intermediul platformelor digitale sunt asimilate serviciilor de transport şi nu serviciilor de comerţ online.

Că, întâmplător, are de beneficiat de pe urma legii, omite să spună. Că, vorba USR, ce-s ăia 3000 de lei (cazul Clotilde Armand), în cazul de față: 1207 lei…? Păi, să-i întrebe pe ăia care fac pârnaie când intră în ”conflict de interse” cu vânzătorul și-i fură o pâine. Hoția, băi, nemernici cu ștaif, este hoție, indiferent de valoarea pagubei. Să faci comparații cu ce fură alții, ca să-ți scuzi propriii hoți, cum fac #misecuvinii aceștia care #Uniți_salivează_pe_România, în cazul Clotilde Armand, e la fel de ticălos ca gest cum a fost și când Adrian Năstase și ceata lui făceau presiuni asupra Justiției pe treptele Tribunalului în cazul Bivolaru.

Ia priviți AICI pledoaria lui Hăvârneanu în Șparlament din 9 noiembrie.

Nu aș fi băgat în seamă acest subiect dacă:

UNU: nu ar fi existat scandalul cu Clotilde Armand. Asta mă face să fiu mai atent la acești indivizi ”noi” cu năravuri vechi. Așa că am început să sap după inițiativele acestora în Parlament și să le corelez cu afacerile și interesele lor.

DOI: Taximetria are niște cerințe clare stabilite prin lege, uberiștii și boltiștii sunt ca hipsterii pe trotinetă: n-au lege. Taximetriștii sunt cocoșați de reglementări, taxe și impozite, uberiștii și boltiștii nici măcar nu-și plătesc taxele și impozitele în România, deși se folosesc de infrastructura, așa de mizerie cum e, din România.

TREI, SCANDALOS ȘI MAI ALES RUȘIONOS PENTRU JUSTIȚIE: De ani de zile Emil Boc se urinează pe lege în Cluj-Napoca și blochează accesul taximetriștilor cu licență la benzile dedicate. Că așa vor mușchii lui, de mare magician, care ”a scos Clujul din praf” (uitând că clujenii i-au mai dat o șansă și l-au scos din căcat în 2012 și i-au dat posibilitatea să devină premier prin votul din 2004 și 2008). Boc a pierdut o grămadă de procese pe această temă și va mai pierde, dar, în ciuda Legii, a deciziilor judecătorești, își permite să nu respecte legea. Și nici un procuror nu bagă de seamă abuzul, sustragerea de la prevederile legii. Cum să remarce când n-au primit ordin?

Și-n aceste circumstanțe hipsterașul USR ne vorbește despre egalitate.

GREȚOS!