Politica

Încă un fost jurnalist clujean rezolvă pensiile speciale în 30 de zile

Invitat la emisiunea lui Marius Tucă, Silviu Mănăstire, secretar general adjunct PNL, a explicat că ”nu vor mai fi situații în care un tânăr colonel de poliție iese la 41 de ani la pensie, 100 de milioane de lei vechi în mână”. Potrivit liberalului, pensiile speciale din zona de Armată și de structuri care au legătură cu siguranța națională vor fi modificate – atât din punct de vedere al vechimii, cât și din punct de vedere al vârstei de pensionare.

”Pensii speciale. Tot ce înseamnă zona de Armată și de structuri care au legătură cu siguranța națională vor fi modificate – atât din punct de vedere al vechimii, cât și din punct de vedere al vârstei de pensionare. Ele nu pot fi impozitate, nu pot fi tăiate, evident. Nu se va face lucrul acesta. Mai simplu spus: nu vor mai fi situații în care un tânăr colonel de poliție iese la 41 de ani la pensie, 100 de milioane de lei vechi în mână.

Pe cealaltă zonă, unde intră pensiile speciale, angajați pe la Parlament, magistrați, personalul din aviație, din zonele respective, unde au avut tipul acestasă zicem, pensii speciale, acolo se va modifica pragul, din ce știu eu. Se va scădea pragul de la 85% undeva la 60%. 1.400.000 de pensionari sunt în situația în care se află și mama mea, de exemplu, cu pensii sub 2.000 de lei”, a declarat Silviu Mănăstire, la emisiunea lui Marius Tucă.