Din oras

O noua televiziune se lanseaza luni la Cluj

Scris de 1,149

Telespectatorii din Cluj, Alba, Bistrita Nasaud, Salaj si Mures vor avea de luni un nou post de televiziune. Lansarea statiei locala Digi24 Cluj-Napoca va avea loc luni, 28 octombrie, de la ora 19. Ca noutate, pe langa imaginile HD, postul isi propune sa aduca pe piata transilvana un alt standard de stiri, centrate pe evenimente locale, bine documentate si, mai ales, fara scandaluri si subiecte de tabloid.

Emisia Digi24 Cluj-Napoca se va deschide cu un Jurnal de stiri prezentat de Mariana Pop, cea care aduce in casele clientilor RCS-RDS „primele stiri corecte, echidistante, nepolitizate si actualitatea in direct”, potrivit oficialilor televiziunii.

„Incercam sa aducem un alt standard de jurnalism, asa cum face Digi 24 si la Bucuresti. E un post care se diferentiaza si de Realitatea, si de RTV, de Antena 3 si celelalte televiziuni. Nu cauta scandaluri, ci vrea sa ofere informatii. Obiectiv, fara speculatii. Asta incercam sa facem si noi aici. Digi24 nu da stiri tabloide. Tocmai aici incercam sa ne diferentiem. Dam accidente sau genul acesta de subiecte, dar incercam sa prezentam date mai complexe ale fenomenului. Nu o sa vedeti violuri, crime sau altele de genul acesta.

Din punctul de vedere al imaginii, suntem singura televiziune de stiri HD, imaginea se vede perfect, nu iti poti permite sa ai un fir de praf pe fata. Asta implica filmari profesioniste, curate, frumoase si asta incercam noi: televiziune cu imagini frumoase”, a declarat Ovidiu Pop, producatorul general al Digi24 Cluj.

Echipa noii televiziuni clujene are 37 de oameni, toti cu experienta de televiziune.

„Avem mereu un post liber pe care rotim oameni tineri. Daca se ridica la standarde ramane, daca nu aducem mereu pe altcineva”, a precizat Pop.

O alta noutate este importanta acordata stirilor locale, in detrimentul celor nationale.

 „Vom acoperi si emisia statiei Digi24 Cluj-Napoca, va cuprinde si aceste judete. Nu vom face doar stiri nationale. Avem 7 jurnale de stiri care vor avea multa informatie locala. Stirile de Cluj care merg si pe Bucurestri si le vede toata tara da, dar, fiind statie locala vom da stirile din zona asta”, a punctat producatorul.

De asemenea, daca la celelalte statii locale de la Cluj se intra peste emisia Bucurestiului, Digi 24 Cluj va insemna un canal separat care va trasmite non-stop stiri si emisiuni realizate la Cluj.

„La noi vor fi doua frecvente diferite: noi emitem separat fata de ei. Se poate spune ca sunt doua televiziuni diferite”, a explicat Pop.

Ziua de stiri incepe la Digi24 cu jurnalul de la ora 06.30, prezentat de Catalin Vlasceanu. Tot el va prezenta actualitatea in direct la Jurnalele orelor 07.30, 08.30 si 13.00. Stafeta stirilor este predata apoi, de la ora 16.30, Marianei Pop. Ea va prezenta si principalul jurnal de stiri ale zilei, de la ora 18.30, si va incheia ziua de stiri cu Jurnalul orei 21.00.

Cea de-a saptea statie regionala a Digi24 are in grila saptamanala 4 emisiuni. De la ora la 09.30, Narcisa Chiorean le va aduce telespectatorilor, de luni pana vineri, ultimele informatii de pe piata fortei de munca in emisiunea “Recrutat in Cluj”. In acelasi interval, de la ora 19.00, Marius Benta dezbate subiectele zilei in talk show-ul „Vocile Clujului”, dupa care urmeaza emisiunea „Turist acasa”, prezentata de la ora 20 de Adrian Ardelean. In emisiunea „Divizia locala”, moderata de Marius Tuhut, in fiecare luni de la ora 20.00, vor fi reprezentate „toate ramurile sportive de succes din judet si din regiune, toate povestile marilor sportivi”, potrivit oficialilor Digi24 Cluj.

Despre planurile pe termen lung ale postului, producatorul a marturisit ca „se lucreaza, vrem sa ne dezvoltam, dar mai multe va putem spune mai incolo”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 44 mins In vizor
  PE REPEDE ÎNAINTE: La 15.30, liderii sindicali au fost primiți de Iohannis la discuții. La 15.54, aceștia au părăsit discuțiile. Cu tot cu strânsul de mâini, atâta timp a putul aloca Președintele discuțiilor despre Educație
 • Acum 51 mins Straineze
  Lovitură pentru Viktor Orban: Parlamentul European și mai multe țări vor ca Ungaria să fie sărită de la președinția rotativă a UE
 • Acum 3 hours Politica
  Ciolacu și Rafila merg la guvern la întâlnirea premierului Ciucă cu sindicaliștii din sănătate
 • Acum 4 hours Eveniment
  Peste 20.000 de profesori au plecat în marș spre Cotroceni: ”Cu Iohannis și cu Ciucă, educația-i pe ducă!” Negocierile cu premierul Ciucă au eșuat. La Cluj, Piața Unirii este plină ochi de sindicaliști
 • Acum 5 hours Sport
  Ioan Ovidiu Sabău părăsește U Cluj. Poziția Clubului
 • Acum 6 hours General
  AUTOSTRADA MELCULUI: CNAIR a deblocat contractul pentru lotul început de Bechtel
 • Acum 6 hours Sport
  După ce a ratat titlul cu CFR Cluj, Dan Petrescu părăsește ”forbalul” românesc (că, ce se întâmplă în România, numai fotbal nu e)
 • Acum 7 hours In vizor
  Liberalul Iancu Gheorghe a votat în favoarea numirii propriului fiu în Consiliul de Administrație al unei societăți subordonate Consiliului Județean Cluj. Cică ”n-a furat, n-a dat în cap”, ”sistemul online este de vină”. ”Băbăiete”, după ce că minți ca o servitoare de la o zi la alta, ai încălcat grosolan legea. Tișe, așteptăm să-i soliciți DEMISIA și să ANULEZI numirea TRUCATĂ!
 • Acum 7 hours Politica
  Marius Budăi: Accesul ucrainenilor pe piaţa muncii din România poate fi uşurat printr-o legislaţie temporară
 • Acum 8 hours Editorial
  Legea pensiilor și pensionărilor nesimțite este DOAR pentru personalul auxiliar, nu pentru ”baștanii” sistemului. Guvernanții au impresia că toată lumea e făcută la apelul CV-urilor falsificate
 • Acum 8 hours Politica
  Guvernul încearcă să amețească sindicatele din Învățământul preuniversitar cu ”suta de lei”: primă pentru susținerea carierei didactice de 2000 de lei în iunie și o altă primă de 2000 de lei în octombrie, care se va acorda până 2027. Plus semnarea unui acord pe Legea salarizării
 • Acum 9 hours Politica
  Patriciu Achimaș Cadariu, deputat PSD de Cluj, despre ”boala plicului” și ”apucăturile de umefistan” ale lui Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății. Mărul discordiei: Planul de Combatere a Cancerului
 • Acum 11 hours Eveniment
  SEZONUL GREVELOR: Profesorii fac miting marți la Cotroceni, urmează sindicaliștii din sănătate, penitenciare, poliție, CFR Călători dar și transportatorii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE