Din oras

Oleleu o acuza de tentativa de dare de mita pe fosta sefa de la Paza si Protectie

Vicepresedintele Consiliului Judetean Ioan Oleleu spune ca fosta directoare a firmei de paza a judetului, Adriana Sabou a incercat sa il mituiasca pentru a o mentine in functie. Declaratia a fost facuta in sedinta de Consiliu Judetean de astazi, informeaza Stiri de Cluj.

Potrivit vicelui, Adriana Sabou ar fi incercat sa ii ofere o suma de bani prin intermediul altor persoane, cu scopul de a-l convinge sa o mentina in functia de director al societatii Consiliului Judetean, Paza si Protectie Cluj.

“Vreau sa declar in mod public ca Adriana Sabou si-a trimis inaintasii pentru a-mi oferi mita sa o mentin in functie”, a spus Ioan Oleleu.

Cel care a fost numit in locul lui Sabou la sefia societatii, Robert Cojan, vine pe filiera PSD, partid din care face parte si vicele Oleleu. Cojan a demisionat din functie in urma cu o saptamana.

La randul ei Adriana Sabou neaga acuzatiile lui Oleleu si spune ca dreptatea e de partea ei, avand o sentinta judecatoreasca de repunere in functie.

“Am aflat si eu acum de aceste declaratii. E absurd, nu mi-ar trece niciodata prin cap sa fac asa ceva. Eu am sentinta favorabila, de ce as vrea sa ii dau mita, cand am sentinta de repunere in functie? Voi merge in continuare doar pe calea legala ca si pana acum”, a declarat Sabou.

Scandalul a inceput la finalul anului trecut, cand femeia a fost inlocuita politic de protejatul PSD, Robert Cojan. Sabou a actionat firma in instanta si a castigat despagubiri in valoare de 80.000 de lei, precum si repunerea in functia detinuta anterior, adica cea de director. Consiliul Judetean a desfiintat postul de director la societate din ratiuni economice, reducand prin acest post cheltuielile lunare cu 7.600 de lei.

UPDATE

Avocata lui Sabou, Nicoleta Sarca a trimis un comunicat prin care dezminte acuzatiile care i se aduc clientei sale de catre Ioan Oleleu.

„In realitate, doamna Sabou Adriana Lucretia a castigat in instanta dreptul de a fi reintegrata pe postul detinut anterior in cadrul societatii Paza si Protectie Cluj SRL, in functia de DIRECTOR. Asa cum a constatat si instanta de judecata, decizia privind incetarea de drept a contractului individual de munca a fost una nelegala. In aceste conditii, recomandarea d-nei Sabou A.Lucretia, adresata d-lui Ioan Oleleu este aceea „de a studia legislatia aferenta pentru a intelege modul in care hotararea judecatoreasca privind reintegrarea trebuie pusa in aplicare. Pentru ca altfel, ne putem intreba retoric daca in judetul Cluj, unde Ioan Oleleu este vicepresedinte de Consiliu Judetean, trebuie sa dai mita pentru a asigura respectarea unei hotarari judecatoresti?”, se arata in comunicatul transmis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *