Din oras

O noua licitatie pentru Buftea de Cluj

Municipalitatea a scos astazi la licitatie lucrarile ramase neexecutate la Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative (CREIC), proiect finantat din fonduri europene. Contractul este estimat la 38,4 milioane de lei, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Ofertele se depun pana in 19 august.

Contractul cu Valve International SRL, constructorul Buftea de Cluj, a fost reziliat in 25 mai, deoarece firma a intrat in insolventa.

Societatea din Braila a cerut insolventa inca din primavara anului trecut, dar a asigurat primaria clujeana ca va continua lucrarile pe santierul din Lomb. Asa cum era de asteptat, inevitabilul s-a intamplat, iar constructorul nu mai poate sustine activitatea pentru care s-a angajat prin contract.

In aceste conditii, Primaria Cluj-Napoca a decis rezilierea contractului cu Asocierea Valve International – RDV Construct / White Star International – Team Net Engineering.

“Jumatate din finantare este din fonduri europene si jumatate din fonduri proprii. La momentul acesta este finalizat 65%. Vorbim, practic, de o diferenta de 35% din valoarea finantarii, jumatate banii municipiului si jumatate bani europeni. In masura in care reusim sa pornim lucrarile, suntem increzatori ca banii vor fi cheltuiti  pana la sfarsitul anului. Nu luam in acest moment in calcul riscul de a returna fondurile europene”, a explicat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei.

Potrivit Planul de Administrare pentru perioada 2014-2016, realizat de Consiliul de Administratie al Cluj Innovation Park, societatea creata de Consiliul Local pentru a gestiona Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative (CREIC) si Centrul Transfer, Evolutie, Antreprenoriat, Microintreprindere (TEAM), la Buftea de Cluj urmeaza sa fie atrase 26 de firme.

Dintre cele 26 de firme care se preconizeaza a fi atrase in CREIC in primii doi ani operationali, 3 se estimeaza pentru atelierele de creatie, 22 pentru spatii de birouri si o companie de operator logistic al spatiilor aferente halei de productie film. CREIC va oferi atat servicii de incubare pentru start-up-uri care activeaza in domeniul industriilor creative cate si servicii si facilitati firmelor mature gazduite.

Planul pentru CREIC mai prevede “desfasurarea unui numar de cel putin 12 evenimente in cadrul centrului in primul an operational si cresterea cu cel putin 6 evenimente pe an, in primii cinci ani operationali”, dar si promovarea Centrului “ca fiind initiatorul unui potential cluster in domeniul industriilor creative atat la nivel regional cat si european”.

In cel de-al cincilea an, gradul de ocupare va ajunge, conform planului de administrare, la 91%, iar frecventa evenimentelor va creste la 3 evenimente pe luna. De asemenea anul 2019 va fi primul an pe plus, conform estimarilor membrilor Consiliului de Administratie.

 

Foto: adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *