In vizor

O fundaţie “pentru studii biblice”, printre acţionarii unei firme care a dat o ţeapă de 25 de milioane de euro Companiei de Apă “Arieş” SA

Scris de 1194

Firma ACSA din Câmpia Turzii, una dintre cele mai mari companii de construcții din zonă, a cerut deschiderea procedurii de insolvență. Printre acționarii firmei se numără și o fundație pentru studiul biblic (!).

Nu este prima dată când firma se confruntă cu această situație. Anul trecut, o altă societate a cerut deschiderea insolvenței pentru ACSA SA, dar instanța a refuzat să dea curs cererii.

Acum, derularea procedurii este invocată chiar de reprezentanții companiei. Până acum instanța nu a stabilit un prim termen de judecată.

Cererile de insolvență vin în contextul în care compania a câștigat în 2019 un contract de câteva zeci de milioane de euro din bani publici.

Compania de Apa „Aries” SA a atribuit licitația în valoare de 105.685.909,65 lei, fără TVA, pentru executia lucrarilor de extindere si reabilitare sistem de alimentare cu apa si sistem de canalizare menajera in municipiul Turda, judetul Cluj.

Lucrarile presupun extinderea retelei de alimentare cu apa, cu o lungime de 2953,7 m, reabilitarea retelei de alimentare cu apa (lungime totala de 20.873,47 m, extinderea retelei de canalizare menajera (lungime totala de 11.613,29 m), reabilitarea retelei de canalizare menajera (lungime totala de 24.921,22m) statie de pompare apa uzata menajera (o bucata), conducta de refulare de la statia de pompare SPAU7 (cu o lungime totala de 22,55 m).

Proiect este inclus în Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), Axa Prioritara 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu in conditii de management eficient al resurselor. Finantarea se asigura din Fondul de Coeziune (85%) si din co-finantarea nationala, cu o pondere de 15% (din care 13% de la bugetul de stat si 2% de la bugetul local).

 • Informații despre acest contract pot fi accesate AICI

Tot în 2019, Municipiul Turda a mai acordat o licitație importantă firmei ACSA. De această dată valoarea contractului a fost de 16 milioane lei, fără TVA. Banii au fost destinați pentru ”Achizitie servicii elaborare PT, asistenta tehnica proiectant, SMT, bike-sharing, executie lucrari de infrastructura (carosabil, piste de biciclete, trotuare, spatii verzi, statii de transport public) inclusiv organizarea de santier- Coridor CENTRAL”

 • Informații despre acest contract pot fi accesate AICI

Acționarii firmei sunt Clapa Benjamin, cetățean american, firma TDS GLOBAL INVESTMENT SRL (majoritar) și fundația de… studiu biblic FUNDATIA EBE.

 

(sursa: gazetadecluj.ro)ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE