Din oras

Autoritățile cresc încet-încet calitatea vieții: «În fiecare cartier este câte o străduță unde modernizăm… În zona de centru străzile sunt aproape gata»

Scris de 527

Atât în cartierele limitrofe zonei de centru, cât și în zona de centru propriu-zisă «calitatea vieții» crește puțin câte puțin, potrivit autorităților. Clujenii trebuie să simtă că nimeni nu este lăsat în urmă și să știe că investițiile majore sunt programate pentru viitor, eventual pentru un nou ciclu electoral.

Întrebat în privința modernizării străzilor abandonate din cartiere, viceprimarul Dan Tarcea a declarat că în fiecare cartier se asfaltează cel puțin o stradă, sunt demolate garaje, sunt realizate lucrări de modernizare în condițiile în care zona de centru este modernizată aproape în totalitate.

Calitatea vieții crește așa, încet-încet…

În privința micilor străduțe din cartierul Plopilor, precum strada Libelulei, stâlpii de iluminat nu permit intrarea mașinilor de gunoi, de pompieri etc.

„Cunoaștem situația de acolo.
Acolo încă bugetele celor de la Electrica sunt limitate, e partea care ține de Electrica.
Dar avem și o veste bună – spre exemplu, strada În julul Lacului va fi modernizată în perioada următoare, este o stradă care arată jalnic și va fi modernizată, astfel încât să creștem așa încet-încet calitatea vieții”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții radio telefonice locale.

Mai sunt în planul Primariei intervenții?

„Da, pe str Curcubeului, din Zorilor, pe str Ionel Teodoreanu, pe str Cucului din Dâmbul Rotund, sunt și prinse în programul Aghel Saligny.
Trebuie să știți că, de asemenea lucrăm pe alei, în zone unde nu au fost modernizate de mult, în fiecare cartier este câte o străduță unde modernizăm, intrăm pe calupuri de străzi o dată la două săptămâni.
Cele mai multe investiții le facem în cartierele limitrofe centrului.
În zona de centru străzile sunt aproape gata.
Str Kogălniceanu este în proces de modernizare”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

În vreme ce administrația locală modernizează câte o străduță de cartier care arată jalnic, crescând calitatea vieții încet-încet, alte străzi oarecând modernizate se găsesc deja într-un proces avansat de degradare, precum este cazul str Andrei Șaguna de pe Canalul Morii, din zona semi-centrală a orașului.

spațiu pietonal

Clădirile se renovează, apoi se «pictează»

Până și panoul informativ care, vorba premierului Ciucă, trebuie «să facă fală» Primăriei, Clujului, României și nu numai, e plin de mâzgălituri.

Iar zona pietonală se transformă încet-încet într-una desfundată.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 1 hour Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE