Din oras

Autoritățile cresc încet-încet calitatea vieții: «În fiecare cartier este câte o străduță unde modernizăm… În zona de centru străzile sunt aproape gata»

Scris de 856

Atât în cartierele limitrofe zonei de centru, cât și în zona de centru propriu-zisă «calitatea vieții» crește puțin câte puțin, potrivit autorităților. Clujenii trebuie să simtă că nimeni nu este lăsat în urmă și să știe că investițiile majore sunt programate pentru viitor, eventual pentru un nou ciclu electoral.

Întrebat în privința modernizării străzilor abandonate din cartiere, viceprimarul Dan Tarcea a declarat că în fiecare cartier se asfaltează cel puțin o stradă, sunt demolate garaje, sunt realizate lucrări de modernizare în condițiile în care zona de centru este modernizată aproape în totalitate.

Calitatea vieții crește așa, încet-încet…

În privința micilor străduțe din cartierul Plopilor, precum strada Libelulei, stâlpii de iluminat nu permit intrarea mașinilor de gunoi, de pompieri etc.

„Cunoaștem situația de acolo.
Acolo încă bugetele celor de la Electrica sunt limitate, e partea care ține de Electrica.
Dar avem și o veste bună – spre exemplu, strada În julul Lacului va fi modernizată în perioada următoare, este o stradă care arată jalnic și va fi modernizată, astfel încât să creștem așa încet-încet calitatea vieții”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții radio telefonice locale.

Mai sunt în planul Primariei intervenții?

„Da, pe str Curcubeului, din Zorilor, pe str Ionel Teodoreanu, pe str Cucului din Dâmbul Rotund, sunt și prinse în programul Aghel Saligny.
Trebuie să știți că, de asemenea lucrăm pe alei, în zone unde nu au fost modernizate de mult, în fiecare cartier este câte o străduță unde modernizăm, intrăm pe calupuri de străzi o dată la două săptămâni.
Cele mai multe investiții le facem în cartierele limitrofe centrului.
În zona de centru străzile sunt aproape gata.
Str Kogălniceanu este în proces de modernizare”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

În vreme ce administrația locală modernizează câte o străduță de cartier care arată jalnic, crescând calitatea vieții încet-încet, alte străzi oarecând modernizate se găsesc deja într-un proces avansat de degradare, precum este cazul str Andrei Șaguna de pe Canalul Morii, din zona semi-centrală a orașului.

spațiu pietonal

Clădirile se renovează, apoi se «pictează»

Până și panoul informativ care, vorba premierului Ciucă, trebuie «să facă fală» Primăriei, Clujului, României și nu numai, e plin de mâzgălituri.

Iar zona pietonală se transformă încet-încet într-una desfundată.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 3 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 5 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 17 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 21 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 22 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 23 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 23 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 24 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE