In vizor

O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali

Potrivit unui comunicat remis miercuri mass media de către CJ Cluj, gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat de firma Sports Field din București, o companie implicată în trecut într-un dosar de corupție care i-a șuierat pe la urechile fostului primar al Capiotalei, Gabriela Firea.

„Consiliul Județean Cluj a semnat ieri contractul pentru executarea lucrărilor cu un consorțiu de firme declarat câștigător, format din următoarele societăți comerciale:

  1. SPORTS FIELDS – 36,13 % – lucrări de instalare gazon (experiență relevantă: schimbare gazon stadion CFR Cluj)
  2. GREEN CITY CARE S.R.L. –  24,85 % – lucrări decopertare, realizare substrat, așternere strat nou de substrat nisip, verificare sistem de irigații
  3. ECO GARDEN CONSTRUCT SRL – 24,43 % – îndepărtare gazon actual , know-how,  mentenanță ulterioară 10 luni
  4. HOBBIT INTEGRAL RO SRL – 14,58 % – servicii de furnizare și montare instalații de încălzire teren joc
  5. ELIO INDUSTRIAL SRL – 0,01% – servicii de proiectare linii electrice” – se arată în comunicat.

Firma care se va ocupa de schimbarea gazonului, SC Sports Fields, aparține soților Cristina și Gabriel Dia. Pentru anul 2021, compania a declarat o cifră de afaceri de peste 12,5 milioane lei, un profit de 2,5 milioane lei și 17 angajați.

Compania a fost implicată într-o anchetă a procurorilor DNA în urmă cu aproximativ 4 ani, fiind o societate din anturajul lui Gigi Becali. Concret, Primăria București a încheiat un protocol cu Fotbal Club Steaua Bucureşti prin care FCSB-ul lui Gigi Becali, naşul de cununie al Gabrielei Firea, primea întreţinerea stadionului pentru 30.000 de euro pe lună. Documentul era în vigoare până pe 30 iunie 2018. În fapt, firma care se ocupa de întreținerea propriu-zisă era aceeaşi care făcea acest lucru de ani de zile, Cris Garden SRL, actuala Sports Fileds SRL pentru o sumă mult mai mică. Ulterior, procurorii anticorupţie s-au autosesizat, au deschis un dosar penal privind modalitatea de încheiere a protocolului între FCSB şi Primăria Capitalei şi au cerut documentele tranzacţiei. La acel moment, atât Gabriela Firea. cât şi Gigi Becali susţineau că întreaga afacere a fost legală.

 

Sursa: Gazeta de Cluj