In vizor

Nuțu Fonta, despre Bogdan Durlea, șeful ISCTR Cluj săltat de DNA: „Ginerele meu cred că este un om corect. Cred ca e nevinovat”

Fostul deputat din Maramureș, Nuțu Fonta, cel care a fost principalul susținător al ginerelui său, Bogdan Durlea, crede că acesta este nevinovat, și recunoaște că au fost făcute percheziții și la firma de transport pe care o deține. 

”Nu cunosc subiectul știu doar ce s-a întâmplat, adică am avut percheziții la sediile societății. Știu de la fiică-mea că au avut percheziții și acasă. Sunt convins că instituțiile statului își vor face datoria. Eu chiar cred că e nevinovat. Din punctul meu de vedere, cum îl cunosc, cum este crescut și educat, eu cred că este nevinovat. Acum, instanța și organele de cercetare își vor face datoria și vedem ce se întâmplă, ce va fi. Ceva probleme undeva există, a declarat Nuțu Fonta pentru vasiledale.ro.

Bogdan Durlea, șeful ISCTR Cluj, a fost ridicat ieri de DNA, fiind suspect de luare de mită și divulgarea de date. Ziar de Cluj vă arăta cum a reușit Durlea să ajungă să ocupe funcții de conducere în instituțiile publice grație relațiilor de rudenie, în special datorită socrului său, fostul deputat maramureșean, Nuțu Fonta.

Citește și:

Cine este Bogdan Durlea, maramureșeanul din fruntea ISCTR Cluj, săltat de DNA

Ca o fericită concidență, Fonta are o firmă de transport care operează exact în zona care era supravegheată de ginerele său.

„Ni s-au cerut documente pentru a verifica relația noastră cu alte societăți comerciale care cred dânșii că ar fi suspecte, sau mă rog cu intervenții… dar repet pentru societatea de la Borșa pentru care am dat pentru a se face verificările avem sumele încaste, avem facturi și de 6 luni și de 8 luni neîncasate. Nu suntem cu un parc auto atât de dezvoltat și atât de mare. Vorbim de 6 camioane, de 2-3 utilaje pe care le avem și cu care supraviețuim ca și activitate”, potrivit lui Fonta.

În ciuda faptului că Nuțu Fonta vrea să pozeze în patronul unei firme relativ mici, fără mare însemnătate, situația nu este deloc așa. În 2020, într-un act cu tentă mafiotă, 13 dintre microbuzele lui Nuțu Fonta au fost incendiate. Dacă firma e chiar așa neînsemnată, de ce ar fi vrut cineva să îi dea foc parcului auto? Și mai ales, de ce ar face DNA percheziții?

„Ceva probleme undeva există” zice Fonta, având în vedere desfășurarea de forțe, dar aceste probleme nu îl implică pe el sau pe ginerele său, chiar dacă acesta era în fruntea ISCTR Cluj.

Bogdan Durlea urmează să fie prezentat azi instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de luare de mită și divulgare de date.