Uncategorized

Un clujean de 84 de ani, jefuit de un tânăr pe care l-a cunoscut în tren

Un tânăr de 29 de ani, din județul Suceava a fost reținut 24 de ore de polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca după ce i-a furat cardul unui clujean pe care l-a cunoscut în tren. 

Prezentat instanței, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările au fost demarate la data de 27 septembrie a.c, când un bărbat de 84 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a sesizat faptul că un tânăr i-ar fi sustras cardul bancar și codul pin aferent acestuia din locuință.

Din verificări s-a constatat că cei doi s-ar fi cunoscut în timpul unei călătorii cu trenul, pe ruta Iași-Cluj-Napoca, context în care tânărul i-ar fi câștigat încrederea bărbatului de 84 de ani, povestindu-i despre perioada grea prin care trece.

La sosirea în municipiul Cluj-Napoca, tânărul ar fi fost invitat la domiciliul acestuia, de unde, la scurt timp i-ar fi sustras cardul bancar, părăsind apoi imobilul.

Ulterior, în aceeași zi, tânărul ar fi utilizat cardul bancar sustras în repetate rânduri, efectuând diverse plăți de tip contactless la diverși operatori economici cu obiect de activitate de pariere, transport persoane în regim taxi, precum și retrageri de numerar de la un bancomat.