Diete

Nutriterapia specifica barbatului

Nutriterapia se bazeaza pe cunoasterea si folosirea alimentelor naturale: minerale, vitamine si aminoacizi. Mineralele si oligoementele sunt utilizate, in aceasta metoda, in mod rational sub forma organica, adica asociate cu un acid aminat transportor, care le permite sa treaca peste barierele intestinale si celulalre si sa mearga direct la celula cu carenta.

 

 

Nutriterapia barbatului:

–    Oligoelementele specifice sunt seleniul si zincul.

–    La andropauza: calciu, toate oligoelementele (in functie de analiza oligominerala), vitaminele A, B6, C, E si F. Produse complementare: ulei de luminita, rosa mosqueta, germeni de grau, polen, litotamniu, acerola, ulei de ficat de cambula.

–    Pentru cei de varstele a treia si a patra: calciu, magneziu, selenium, germanium, zinc, vitaminele A, C, D, B9, B12 si I. Produse complementare: litotamniu, gomfrena, acerola, bixa, germeni de grau, ulei din ficat de cambula, lapti si organe de peste, polen, laptisor de matca, pulbere de oase, drojdie de bere, lecitina.

–    In caz de senilitate precoce: calciu, magneziu, selenium, siliciu, zinc, vitaminele A, C, E, B6, B15 si P, lecitina. Se mai recomanda exercitiile fizice, produse complementare precum: acerola, germeni de grau, gomfrena, lecitina de soia, litotaminiu, dolomite, pulbere de oase, bambus, vin rosu.

 

 

–    Pentru impotenta si astenie sexuala: zing, vitamina E si B15, produse complementare: gomfrena, muirapuama, guarana, stridii, uleiuri esentiale afrodisiace, cereale incoltite.

–    Pentru prostatita: zinc, lecitina, metionina. Produse complementare: polen, lecitina de soia, gemoterapie, fitoterapie, litoterapie, masaj in zona prostatei, organoterapie, bioterapie.

 

 

Produsele alimentare complementare naturale, foarte adesea uitate, pot fi consumate in mod regulat, ele furnizandu-va, sub o forma concentrata, elemente nutritive sau de reglare indispensabile. Le gasiti in magazinele cu produse dietetice, in plafare sau farmacii. Iata cateva mai importante:

 

 

–    Energizantele sunt produse apicole (miere, polen, laptisor de matca), gomfrena (planta antistres, care elimina oboseala fizica si psihica, restabilind echilibrul hormonal si regenerativ, descoperita de curand), ginseng, eleutherococ.

 

–    Remineralizantele: pulbere de litotaminiu (alga marina bogata in saruri de calcar si in minerale asimilabile), pulbere de oase, specie de cryptogam-de-balta si bambus (bogate in siliciu), dolomite (roca ce contine calciu si magneziu), lapti de peste (contin fosfor), icre, organe de peste etc.

 

–    Vitaminizantele: drojdie de bere proaspata (vitamina B), pudra de acerola (cireasa tropicala foarte bogata in vitamina C), pulbere de urucu (vitamina A), uleiuri din ficat de peste (ton, morun, cambula – bogati in vitaminele A si D), germeni de grau si ulei din germeni de grau (VitaminaE).

 

–    Acizi grasi esentiali: ulei de luminita, de limba mielului, de cartham, de somon, de pesti din marile reci. Acesti acizi sunt indispensabili impotriva colesterolului, a radicalilor liberi care oxideaza peretele celulelor si favorizeaza acelerarea imbatranirii.

 

–    Oligoelementele cresc rezistenta organismului , sunt antioxidanti si incetinesc imbatranirea: zinc, selenium, germanium etc.

 

 

–    Fibrele sunt indispensabile tranzitului intestinal; ele sunt prezente, in mod normal, in paine si in cerealele integrale. Poate fi indicat si un produs complementar, dar atentie la riscul iritarii peretelui intestinului.

 

 

–    Produsele care ajuta absorbtia: argila (verde sau alba) este foarte utila in anumite efectiuni digestive, absoarbe gazele, neutralizeaza toxinele, inhiba proliferarea microbilor, a virusilor si a micozelor si diminueaza secretia de mucus intestinal. Carbunele vegetal, priza de 2 capsule la cele trei mese, elimina balonarile si toxinele, fara a fi contraindicat pentru cei care sufera de constipatie.

 

 

–    Propolisul: produs de plante si recoltat de albine din flori, aceasta substanta aromata rasinoasa si amara este un remarcabil agent antimicrobian, antiviral si antimicozic, cicatrizand in special leziunile bucale si digestive. Produsul exista in stare pura, in capsule, sub forma de ulei si spay.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *