In vizor

NU toți copiii au fost acceptați la CREȘELE unde au fost înscriși. Acei copii ar putea fi repartizați la ALTE creșe începând de săptămâna viitoare

În ciuda declarațiilor făcute repetat de către primarul Emil Boc în ultimele zile, nu toți părinții care au depus cerere pentru a-și trimite copiii la creșă pe perioada verii au primit un răspuns favorabil. Boc a dat asigurări că au fost pregătite 720 de locuri și au fost doar 550 de cereri, prin asta lăsând să se înțeleagă că toate cererile au fost acceptate. Sunt însă părinți care contrazic acest lucru, afirmând că cererile lor nu au fost aprobate. Acești copii ar putea fi acceptați la o altă creșă unde a existat o cerere mai mică.

Citește și:

Creșele clujene se redeschid joi, grădinițele săptămâna viitoare. Câți copii vor fi primiți pentru a se respecta distanța de 2 metri între ei

Mai mulți părinți au fost informați de către conducerea creșelor unde au depus cerere că numărul locurilor e limitat și au existat mai multe cereri decât locurile alocate. În acest caz, s-ar fi făcut o departajare, având prioritate copiii a căror părinți nu pot să lucreze de acasă, familiile monoparentale sau cazurile sociale.

Cererea mea a fost refuzată pe motiv ca nu sunt suficiente locuri si au ales copiii ai caror parinti sunt obligati sa se deplaseze la locul de munca. 

Sa fiti atenti ,si pe faza ,pe site-ul creselor scrie ca toate cererile au fost aprobate, insa nu este asa .Cei care lucrati de la domiciliu, sunati si inrebati inainte de a-i duce, sa nu aveti surprize. Cererea a fost mai mare decat numarul locurilor disponibile si au trebuit triati. Au avut prioritate doar copiii parintilor care lucreaza inafara domiciliului. 

Nu au fost toate aprobate. Si noi am depus cerere si nu am primit nici un raspuns. Noroc cu grupul de parinti de pe whatsapp, de unde am aflat ca unii au fost sunati de la cresa sa le spuna ca le-a fost aprobata cererea. Am sunat si eu si am aflat ca nu iau decat 8 copii in grupa. Depinde de capacitatea cresei, probabil. Se pare ca anuntul de pe site e eronat. 

Au intaietate cei a căror parinti lucreaza ambii in afara domiciliului, familiile monoparentale si cazurile sociale.

Un anunț de pe site-ul alocat creșelor din Cluj-Napoca specifica faptul că „toate cererile care au fost depuse pana in data de 17, ora 13 au fost aprobate”. Ulterior acest mesaj a fost șters.

Contactată de Ziar de Cluj, directoarea Centrului Bugetar de Administrare Creşe Mihaela Duma a susținut la început că toate cererile au fost aprobate, ulterior menționând că se va face o centralizare și copiii refuzați ar putea fi redirecționați spre creșele unde au rămas locuri. 

”Toate cererile au fost aprobate. Noi am oferit un interval în care părintele trebuia să depună această cerere de revenire a copilului în colectivitate. Noi am pregătit 720 de locuri și avem 550 de solicitări. Dacă există cereri nesoluționate, în funcție de alte unități care nu sunt supraîncărcate cu copii o să redirecționăm copiii pe perioada verii. O să vedem luni cu ce situație de confruintăm, după aceea vom lua în analiză aceste solicitări care sunt în așteptare”, a declarat Mihaela Duma.

Părinții care au primit un refuz au șanse să fie acceptați la o altă creșă unde au existat mai puține cereri și astfel să fie evitată supraaglomerarea din unele creșe unde cererile au fost mai multe decât numărul de locuri. În acest moment, potrivit primarului Emil Boc, grupele pentru copii mici au fost reduse la de 20 de copii la 10 copii și grupele pentru copii mai mari s-au redus de la 30 de copii la 15 copii. 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *