Uncategorized

O bunică ce locuiește pe strada Remetea: Nu pot să îmi protejez nepoții de mașini

Specialiștii de la Siguranța Circulației din Primăria Cluj-Napoca, aceeași care fac modificări de trafic din pix, au mutat mașinile pe strada Remetea, acolo unde nu există trotuar, după cum reclamă o clujeancă. Aceasta susține că zilnic viața ei și a nepoților este pusă în pericol.

 „Menționez că de când strada a preluat integral traficul din Zorilor la coborâre, traficul e infernal, iar pietonilor le-a fost și mai mult afectată siguranța, neexistând trotuar pe partea de jos a străzii pe nici una din parti. Aproape zilnic urc și cobor cu nepoțeii minori de mână și nu ma pot proteja. De-abia îmi pot ține eu echilibrul, pe ei nu-i pot astfel proteja deloc. Traficul e continuu acum, înainte cât de cât se mai putea alterna o mașină cu un pieton, acum e imposibil. Nu există nici marcaj în acest sens pentru conducătorii auto. Intrarea din Remetea în Hasdeu, ca și pieton, nu e conforma (o trecere de pietoni nu, trotuar nu…). De când s-a implementat aceasta soluție, nu-si asumă nimeni consecințele deciziei luate de primărie. Va solicitam sa luați în studiu străzile din zonă, în special str. Păstorului care ar putea prelua din trafic cu prelungirea sensului dublu până jos la Hașdeu, ținând cont că exista parking, case pe partea cu parkingul nu sunt, se justifica folosirea lățimii străzii pentru traficul auto”, trasmite femeia într-o sesizare.

De duminică, Primăria Cluj-Napoca a încercat să rezolve din problemele de trafic creată odată cu sistematizarea intersecției străzilor Oțetului-Ilie Măcelaru-Uzinei Electrice. Boc s-a lăudat că se poate ajunge direct din Zorilor în Grigorescu, fără a analiza cineva ce implicații pentru trafic area acestă măsură.