In vizor

Novo Class Invest Cluj-Napoca a câștigat toate licitațiile pentru curățenia parkingurilor din oraș. Mama unuia dintre asociați a participat la prăduirea fostelor cooperative comuniste

Acordul cadru pentru curățenia în parkingurile Primăriei Cluj-Napoca a fost câștigat de firma Novo Class Invest Cluj-Napoca, deținută de Cătălin Pintea (50%) și Denis Răzvan Berindean (50%). Aceeași firmă a câștigat și licitația pentru contractele subsecvente. Cea mai recentă licitație a fost adjudecată companiei Novo Class Invest în urmă cu câteva zile. Denis Răzvan Berindean este fiul Vioricăi Berindean, despre care presa a scris că și-a crescut substanțial veniturile după ce a ajuns la conducerea Federalcoop Cluj, fostele societăți cooperatiste de stat. Legile date imediat după Revoluție au permis ca sistemul cooperatist comunist să fie cumpărat de privați.

Valoarea acordului cadru câștigat de Novo Class Invest în urmă cu câteva zile este de 185.400 lei și constă în asigurarea de servicii de curățenie pentru birourile Serviciului Parcări, parking-ul Moților, parking-ul Primăverii f.n. (Minerva), parking-ul Mehedinţi nr. 58A, parking-ul Băişoara, parking-ul Fabricii nr. 4, parking-ul Mehedinți – Negoiu, parking-ul Primăverii nr. 20, parking-ul Primăverii nr. 8, parking-ul Mogoșoaia nr. 9, parking-ul Hașdeu-Păstorului și casele automate de plată din parcările închise cu bariere amplasate în P-ța Mihai Viteazu, P-ța Cipariu, P-ța Unirii.

Anul trecut, aceeași Novo Class Invest a câștigat și un acord cadru de servicii de curățenie de 370.800 lei. În ianuarie 2021, aceeași firmă a câștigat un contract subsecvent în valoare de 168.600 lei. Novo Class Invest a câștigat, la sfârșitul lunii octombrie, și al doilea contract subsecvent în valoare de 16.800 lei pentru curățenie parking Hasdeu.

Novo Class Invest a fost înființată în 2017 și are obiect de activitate activități generale de curățenie a clădirilor. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de peste 55.000 euro, un profit net de aproximativ 1700 euro și 15 angajați. În urmă cu doi ani, firma lui Cătălin Pintea și Denis Răzvan Berindean a avut venituri totale de peste 96.000 euro, profit net de 48.000 euro și 11 salariați. În anul 2017, Novo Class Invest a rulat o cifră de afaceri de 47.000 euro, a declarat un profit net de aproximativ 33.400 euro și a avut doar 2 angajați.

De Novo Class Invest se leagă direct următoarele firme: Napoca Construct Solutions Florești, Gastromart Cluj-Napoca, ATIF Music Florești, Jess Sign Print SRL, Marden Solutions Oradea, Dictum Facility.

Denis Răzvan Berindean este implicat în unele afaceri împreună cu mama sa, Viorica Berindean. Potrivit unor articole de presă, el a figurat, pentru o perioadă, ca angajat al Uniunii Județene a Cooperației de Consum Cluj.

Potrivit avertisment.net, Viorica Berindean a fost implicată într-o serie de afaceri dubioase ca și contabil șef și ca președinte al cooperației județene. Astfel, pe banii Federalcoop a fost amenajată o pensiune într-un fost atelier de confecții din localitatea montană Beliș-Fântânele, care a fost cumpărată de la Cooperativa de consum Beliș cu suma de 259.000 lei. Pentru această pensiune a fost cumpărat și terenul aferent, în suprafață de 2.436 mp, de la Primăria comunei Beliș, cu suma de 31.668 euro. Ulterior, această pensiune a fost închiriată pentru o suma modică (400 de euro, cu TVA inclus, pe luna) unei firme private.

Tot Berindean a pus la cale închirierea cabanei Zoreni din comuna Mociu, o cabană mare și rentabilă, firmei Fileomera Făgăraș, care se ocupă cu apicultura, pentru o chirie lunară de numai 150 euro. Ulterior, tot prin mijlocirea sa, cabană Zoreni a fost închiriată cu aceeași suma SC Centrul de Matci Shell-Gui SRL din Ciucurova, județul Tulcea.

În 2018, sub președinția lui Berindean, Federalcoop Cluj a vândut motelul Izvorul Crișului, dat în funcțiune cu un an înainte de Revoluție, la prețul derizoriu de 52.000 euro, după ce cu circa un deceniu în urmă contabila șefa Berindean nu a fost de acord cu o oferta de 300.000 euro, spunând că “aceștia nu sunt bani”.

Conform aceleiași surse, pe banii Federalcoop, camerele hotelului Vlădeasa din Huedin au fost transformate în garsoniere, care au fost scoase la vânzare. Lucrările de amenajare a garsonierelor ar fi fost efectuate de o firmă în care ar fi implicat și fiul președintei Berindean, Denis Răzvan. Anterior, acesta a figurat o perioadă ca angajat al UJCC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *