Din oras

Noul sezon moto a debutat la Cluj cu o campanie de prevenire a accidentelor

Scris de 416

Peste 100 de motociclisti si-au turat motoarele pe strazile Clujului astazi, la cea de-a doua editie a campaniei “Atentie la motociclisti”. Primavara timpurie ii face pe amatorii de motoare sa iasa in trafic, asadar campania este oportuna in aceasta perioada.

“Ideea ne-a venit mai multora pentru ca ar fi cazul sa responsabilizam soferii, motociclistii, toti participantii la trafic pentru ca neatentia produce foarte multe victime. Este momentul in care marcam inceputul de sezon, iar data de 1 martie e un prilej foarte bun de a oferi martisoarele personalizate soferitelor, vom oferi si autocolante soferilor”, a spus Paul Sorinca, organizatorul evenimentului.

Motociclistii s-au adunat pe platoul Salii Sporturilor, de unde au pornit in mars prin centrul orasului pana in Piata Marasti, dupa care s-au intors si s-au oprit pe pietonala de pe Bulevardul Eroilor.

“Am incercat sa ne strangem din mai multe judete, din cate am observat sunt aproximativ 5 sau 6 judete implicate, ceea ce ma bucura foarte mult. Sunt mandru de faptul ca noi, in Cluj-Napoca am reusit sa organizam un astfel de eveniment”, a mai spus Sorinca.

Clujenii aflati prin centru i-au fotografiat si i-au filmat pe motociclistii, care s-au parcat pe doua randuri. Printre participanti s-au numarat si instructori ai scolii de soferi Auto Rally.

“Scopul este de a-i sensibiliza pe participantii la trafic de faptul ca vine primavara si vor iesi motociclistii in trafic si sa fie mai atenti pentru a evita evenimentele rutiere nedorite. Multe se soldeaza cu morti, motociclistii fiind mult mai vulnerabili si predispusi la accidente rutiere. Educatia trebuie sa fie de ambele parti, dar motociclistii sunt mai predispusi, circula pe doua roti”, a explicat Cristian Mathe, directorul scolii de soferi.

La semafoarele din jurul Pietei Unirii motociclistii au impartit stickere si martisoare personalizate cu sigla si mesajul campaniei: “Atentie la motociclisti. Si noi existam in trafic”.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 19 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE