In vizor

Fany a pierdut procesul cu Consiliul Judetean Cluj

Scris de 425

Curtea de Apel Cluj a decis in mod definitiv legalitatea deciziei Consiliului Judetean (CJ) Cluj de eliminare a autobuzelor Fany din programul public de transport in comun spre Apahida, Dezmir, Ciurila, Floresti, Luna de Sus, Tauti, Baciu, Mera, Chintei sau zona Cetatea Fetei din Floresti.

Decizia scoate, astfel, firma de transport de pe rutele spre cele mai importante localitati-satelit ale municipiului Cluj-Napoca, potrivit stiridecluj.ro.

Hotatarea CJ care a devenit in acest fel legala si va putea fi aplicata „in spiritul si litera ei” a fost emisa in 17 octombrie 2013. Consilierii judeteni si-au justificat hotararea de a nu mai scoate la licitatie aceste trasee prin faptul ca localitatile cu pricina se afla in zona metropolitana a Clujului, iar aceasta asigura transportul public de persoane prin Compania de Transport Public (CTP), fostul RATUC. 

La scurta vreme, Fany a cerut suspendarea aplicarii acestei hotarari si a avut un prim castig de cauza la Tribunalul Cluj. Motivatia oamenilor legii era ca Fany ar putea suferi o „paguba iminenta” neparticipand la licitatii.  Pe baza sentintei, compania a putut sa participe la licitatie si sa castige cateva din trasee.  

La Curtea de Apel, argumentele Fany nu au mai stat in picioare. Acestia sustineau ca CTP nu ar putea asigura transportul fiindca zonele vizate ar necesita autobuze speciale, in conditiile in care nici ei nu operasera cu asa ceva in localitatile in cauza. 

Decizia Curtii de Apel prevede ca Fany, potrivit sursei citate, „daca vrea sa opereze in regim de concurenta cu CTP este libera sa faca acest lucru”. 

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat pentru Ziar de Cluj ca se bucura pentru aceasta prima victorie, insa mai este un proces pe rol cu Fany, in care acestia au cerut anularea aceleiasi decizii. 

“E un mare pas inainte. Asteptam motivarea sentintei, urmeaza sa am o intalnire cu juristii in cursul zilei de luni. Noi mergem mai departe si ne sustinem cauza, avem incredere ca justitia isi va face datoria”, a spus Uioreanu.

Foto: bzc.roULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  A murit Augustin Chira, fost jucător la echipa secundă a CFR Cluj
 • Acum 22 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 23 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 1 day Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 1 day PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 1 day Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 1 day Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 1 day Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 1 day Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 1 day In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 1 day Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 1 day Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 1 day In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE