In vizor

Fany a pierdut procesul cu Consiliul Judetean Cluj

Curtea de Apel Cluj a decis in mod definitiv legalitatea deciziei Consiliului Judetean (CJ) Cluj de eliminare a autobuzelor Fany din programul public de transport in comun spre Apahida, Dezmir, Ciurila, Floresti, Luna de Sus, Tauti, Baciu, Mera, Chintei sau zona Cetatea Fetei din Floresti.

Decizia scoate, astfel, firma de transport de pe rutele spre cele mai importante localitati-satelit ale municipiului Cluj-Napoca, potrivit stiridecluj.ro.

Hotatarea CJ care a devenit in acest fel legala si va putea fi aplicata „in spiritul si litera ei” a fost emisa in 17 octombrie 2013. Consilierii judeteni si-au justificat hotararea de a nu mai scoate la licitatie aceste trasee prin faptul ca localitatile cu pricina se afla in zona metropolitana a Clujului, iar aceasta asigura transportul public de persoane prin Compania de Transport Public (CTP), fostul RATUC. 

La scurta vreme, Fany a cerut suspendarea aplicarii acestei hotarari si a avut un prim castig de cauza la Tribunalul Cluj. Motivatia oamenilor legii era ca Fany ar putea suferi o „paguba iminenta” neparticipand la licitatii.  Pe baza sentintei, compania a putut sa participe la licitatie si sa castige cateva din trasee.  

La Curtea de Apel, argumentele Fany nu au mai stat in picioare. Acestia sustineau ca CTP nu ar putea asigura transportul fiindca zonele vizate ar necesita autobuze speciale, in conditiile in care nici ei nu operasera cu asa ceva in localitatile in cauza. 

Decizia Curtii de Apel prevede ca Fany, potrivit sursei citate, „daca vrea sa opereze in regim de concurenta cu CTP este libera sa faca acest lucru”. 

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat pentru Ziar de Cluj ca se bucura pentru aceasta prima victorie, insa mai este un proces pe rol cu Fany, in care acestia au cerut anularea aceleiasi decizii. 

„E un mare pas inainte. Asteptam motivarea sentintei, urmeaza sa am o intalnire cu juristii in cursul zilei de luni. Noi mergem mai departe si ne sustinem cauza, avem incredere ca justitia isi va face datoria”, a spus Uioreanu.

Foto: bzc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *