Sex

Nori si ploaie

In medicina traditionala chinezeasca, sexul reprezinta un factor important in mentinerea sanatatii – la fel ca si somnul sau alimentatia. Sexul nu inseamna doar o sursa formidabila de placere si implinire, dar si un mijloc de sporire a energiei, a bunastarii fizice si a duratei de viata, reprezentand in acelasi timp si intregirea noastra ca fiinite umane.

 

 

Stravechii taoisti descriau metaforic actul sexual ca yun-yu, sau “nori si ploaie”. Pentru ei, norii reprezentau esenta femeii, secretiile ei vaginale, in timp ce ploaia insemna emisia spermei. Aluzia la elementele naturii folosita pentru descrierea sexului demonstreaza ca taoistii considerau sexul ca fiind o parte fireasca si necesara a vietii. Spre deosebire de societatea vestica, unde sexul a fost adesea impregnat cu vina, acceptat doar in contextual casatoriei si blamat in afara ei, vechii chinezi nu au emis niciodata judecati despre sex. Din contra, ei l-au privit ca pe o interactiune intre yin si yang. Intrucat stravechii practicieni cautau sa obtina sanatatea si longevitatea cu ajutorul echilibrului dintre yin si yang, relatiile sexuale au fost explorate ca mijloc de imbunatatire a sanatatii.

 

 

Cand sexul este implicat, fluidele din corp se amesteca, iar respiratia se sincronizeaza astfel incat nici yin , nici yang nu destin suprematia. Energia yang, fierbinte, expansiva si scurta ca durata va fi echilibrata de energia rece si trainica yin. Actul sexual urmat de orgasm ajuta femeile sa isi hraneasca energia yin prin absorbtia energiei yang, in timp ce barbatii absorb yin pentru a-si intari Yang-ul.

 

 

Sexul este armonizarea dintre foc si apa. Intrucat focul este necesar pentru a incalzi si a fierbe apa, barbatii trebuie sa excite femeile cu focul sau energia lor yang. Odata ce energia expansiva este epuizata, cenusa este tot ceea ce ramane. Apa va fi insa calda pentru o bucata de timp, chiar si dupa ce focul s-a stins. Focul barbatilor se aprinde repede si se stinge la fel de iute, in timp ce apa femeilor are nevoie de timp ca sa fiarba cat si ca sa se raceasca. Asta inseamna ca femeile au capacitatea de a experimenta nenumarate orgasme, in timp ce un barbat este predispus la somn dupa sex, vlaguit de energie dupa momentul ejacularii.

 

 

Vechii taoisti considerau sperma barbatului ca fiind esenta lui sau jing. Prin urmare, ejacularea frecventa putea sa ii slabeasca esenta vitala si sa ii accelereze procesul de imbatranire ducand la inrautatirea sanatatii si scurtarea timpului de viata. Barbatii erau sfatuiti sa se angajeze  in sex regulat, dar sa ejaculeze doar pentru procreare in scopul de a-si conserva esenta. Asta nu presupunea sa nu aiba orgasm de fiecare data cand faceau sex. Conform teoriei taoiste, ejacularea si orgasmul nu reprezinta unul si acelasi eveniment.

 

 

Ele sunt considerate inseparabile doar pentru ca intervalul de timp la care se succed este extrem de mic si de aceea greu de observat ca fiind doua lucruri distincte. Totusi ejacularea, ca proces fizic de eliminare a fluidului seminal din corp, este separat de punctual culminant, care este un sentiment intens de placere care strabate corpul. Pentru a impiedeca descatusarea spermei, una dintre tehnicile recomandate este sa actionezi  prin apasarea perineului, intr-un punct localizat intre anus si scrot inainte si in timpul orgasmului. Un alt mijloc de prevenire a ejacularii se refera la exercitiile de respiratie.

 

 

Aceasta invatatura taoista privind controlul descatusarii spermei a fost contestata de unii adepti ai medicinei vestice care sustin ca atunci cand barbatul ejaculeaza, prostata se umfla si apoi se contracta. In absenta ejacularii, nu exista nicio contractie si astfel niciun risc de dilatare a prostatei. Este posibil ca glandele care secreta lichidul seminal sa inceteze sa mai functioneze normal la un moment dat si in cele din urma sa slabeasca, diminuand randamentul sexual si capacitatea de ejaculare. Totusi, taoistii considerau ca retinerea lichidului seminal creste capacitatea sexuala a barbatului prin fortificarea vitalitatii. In plus, prin controlarea emisiei de sperma, barbatului i se ofera posibilitatea de a prelungi actul sexual atat de mult cat era nevoie ca si partenera lui sa ajunga la orgasm, moment in care putea sa ii absoarba energia yin.

 

 

Cu toate ca invataturile despre sex ale taoistilor erau indreptate catre barbati, se recunostea necesitatea ambelor sexe de a atinge orgasmul, ca opuse complementar, yin si yang trebuie sa fie starnite si stimulate pentru o uniune perfecta. Desi femeile elimina fluide cand au orgasm, aceste secretii sunt pastrate in corpul lor, deci femeile nu sunt expuse aceluiasi risc de a-si pierde vitalitatea precum barbatii. Femeile isi retin esenta si au capacitatea de a absorbi energia yang care sa le intareasca. Din acest motiv femeile sunt considerate puternice, cu o capacitate mai mare pentru sex. Apa este mai puternica decat focul – poate pana la urma sa stinga focul.

 

 

De asemenea, asimilarea reciproca a secretiilor celuilalt sex este la fel de importanta in echilibrarea energiilor yin si yang atat pentru femei cat si pentru barbat. Totusi, ar trebui mentionat ca atat in femei cat si in barbati exista ambele tipuri de energie. In unele cazuri, femeile pot avea o predominanta de yang, in timp ce barbatii pot avea un exces de energie yin. O femeie cu energie interna yang puternica poate fi echilibrata prin absorbtia de yin in timpul sexului cu o alta femeie. Intrucat femeile au resurse nelimitate de energie yin, si niciun fel de pierdere a acesteia in timpul actului sexual, lesbianismul nu este considerat determinant pentru sanatate sau durata vietii.  In acelasi mod, un barbat care are majoritatea energiei de tip yin poate absorbi esenta yang de la un alt barbat. Totusi, daca barbatii nu sunt foarte versati in arta retinerii fluidului seminal, relatiile sexuale pot conduce, pentru amandoi, la slabirea atat a energiei yang cat si a esentei.

 

 

Ca urmare, pentru taoisti, actul sexual nu inseamna eliberarea energiilor si emotiilor ci mai degraba opusul: un mijloc de refacerea a energiei sexuale si de a sigurare a bunastarii mintale, fizice si emotionale. De asemenea, ei credeau ca sexul poate fi o experienta spirituala, intrucat opusele complementare erau puse in legatura, urmarindu-se unirea lor cu macrocosmosul cerului si pamantului. Se spunea ca epuizarea energiei sexuale are ca rezultat golirea mintii si a simturilor. Cand se intampla acest lucru, ne putem reprima nevoile sexuale sau ne cautam indeplinirea dorintelor prin descoperirea altor surse de stimulare, cum ar fi alcoolul si drogurile, in incercarea de a inlocui necesarul de energie interna pe care tocmai l-am epuizat. Totusi, alcoolul si narcoticele ne slabesc energia. Este posibil sa devenim obsesivi in dorinta de a obtine stimulari din ce in ce mai puternice care sa acopere energia pierduta. Se produce astfel un cerc vicios, si anume pe masura ce energia ni se consuma, corpul si mintea devin din ce in ce mai slabite, rezultand o dorinta puternica de crestere a stimularii, care doar ne va saraci energetic in viitor. Simturile noastre devin supraactivate, iar esenta ni se imputineaza.

 

 

Deci este important sa nu ne suprimam energia sexuala, sa nu o desconsideram si nici sa o lasam sa ne scape de sub control. Pentru femei, actul sexual frecvent insotit de orgasm este unul dintre cele mai eficiente mijloace de hranire a energiei sexuale si a esentei.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *