Diete

Alimente care ne ajuta sa slabim

In anotimpul rece pierdem in greutate mai rapid, pentru ca organismul este suprasolicitat de efortul de adaptare la temperaturile scazute. Astfel, cresc arderile si slabim mai usor. Daca la aceasta mai adaugam exercitii fizice si alimente ce contribuie la arderea grasimilor, atunci veti avea o silueta de invidiat. Fructele si legumele, condimentele, ceaiul verde, cafeaua sunt aliatii nostri in arderea grasimilor.

 

Fructele si legumele proaspete contribuie la reducerea depozitelor adipoase datorita fibrelor alimentare. Acestea au efect de scadere a colesterolului in sange, absorb si elimina toxinele si substantele cancerigene din organism. Atunci cand sunt preparate termic, fructele si legumele pierd din vitamine si din proprietatile binefacatoare. Un compot de mere nu se compara cu un mar crud. Un mar de marime medie contine aproximativ 10 % din ratia zilnica de fibre alimentare, contribuind la eliminarea excesului de grasimi si la reducerea riscului afectiunilor cardiovasculare. Studiile au aratat ca doua mere pe zi scad nivelul colesterolului cu 16 la suta. Daca insa facem un compot de mere, in care mai punem si zahar, in loc sa ne ajute sa slabim, acesta va favoriza ingrasarea.

 

Citricele sunt nelipsite din curele de slabire. Dintre ele, lamaile verzi sunt cele mai sarace in calorii – 9 calorii/100 g. Celelalte citrice au intre 30-40 de calorii la 100 g. Putem manca minimum cinci citrice pe zi, ceea ce sporeste arderea grasimilor si scaderea colesterolului. Grapefruit-ul scade nivelul de insulina, astfel incat pofta de a gusta ceva intre mese practic nu mai exista. De asemenea, o portocala, un grapefruit sau un pahar cu suc pe zi stimuleaza productia de bila – lichid secretat de celulele ficatului, ce contribuie la arderea grasimilor. Citricele sunt bogate in vitamine, de aceea nu va veti simti in nici un caz lipsiti de vlaga dupa o asemenea cura. Vitamina C din citrice intervine in asimilarea iodului, stimuland tiroida, glanda care dirijeaza metabolismul energetic.

 

Carnea si laptele. Pe langa vitamina C, exista si alte substante ce favorizeaza arderea grasimilor: acidul linoleic conjugat, carnitina, cafeina. Cele mai bune surse alimentare de acid linoleic conjugat sunt carnea si laptele. Alimentele cu multi aditivi, conservate, impiedica asimilarea acidului linoleic, de aceea este nevoie de suplimentarea lui. Suplimentele cu acid linoleic stimuleaza rearanjarea depozitelor adipoase si ajuta la mentinerea greutatii dupa o cura de slabire. Chiar daca vrem sa ardem grasimile, nu trebuie sa le excludem totusi din dieta. Ne sunt premise, fara a face excese, grasimile sanatoase: uleiul de masline, pestele, carnea de pui, de curcan, lactatele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *