Din oras

Nord Conforest construieste baza sportiva din cartierul Gheorgheni pentru 4,5 milioane de euro

Baza sportiva care urma sa fie amenajata in zona cartodromului din cartierul Gheorgheni, anuntata inca din 2013 de primarul Emil Boc, va fi construita de o firma cunoscuta din oras pentru contractele publice – SC Nord Conforest SA. Cu toate ca investitia apare pe lista de prioritati si in acest an a Primariei Cluj-Napoca, proiectul va fi derulat de Compania Nationala de Investitii din fonduri bugetare. Contributia municipalitatii este de 2,4 milioane de lei si vizeaza lucrarile de proiectare, racorduri si bransamente utilitati, intretinerea si exploatarea obiectivului de investitii.

Compania Nationala de Investitii a anuntat in urma cu cateva zile castigatoarea licitatiei de 4,5 milioane de euro. Lupta s-a dat intre firma clujeana SC Nord Conforest SA si Recon&Doje din Bucuresti. Contractul s-a semnat la 20,2 milioane de lei cu firma clujeana, adica in jur de 4,5 milioane de euro.

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat de consilierii locali in luna noiembrie 2013 baza sportiva se va construi pe o suprafata de peste 93.000 de metri patrati.

“Amenajarile constau in realizarea de alei si piste de alergare si ciclism, terenuri de fotbal, tenis, baschet, beachvolei, badminton, skate, escaladare, fitness; loc de joaca pentru copii, parc de aventura, paintball, amfiteatru in aer liber, zona verde cu plante perene si in zona terenurilor sportive, zona impadurita, cladiri: polivalenta, alimentatie publica, administratie”, se arata in proiectul de hotarare de Consiliu Local.

Firma castigatoare, SC Nord Conforest SA, ii are ca administratori pe Dorin si Emil Aschilean si pe Cosmin Iorga. Dorin Aschilean este administrator si la SC ACI Cluj. ACI Cluj a avut mai multe contracte cu institutiile statului: a reabilitat Parcul Central si Cladirea Casino, a construit Cluj Arena, Salina Turda, sediul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor si multe altele.

La fel si SC Nord Conforest a avut contracte pe bani publici, este firma care construieste halele la Pata Rat pentru 1,8 milioane de lei in cadrul proiectului cu finantare europeana “Incluziunea grupurilor defavorizate prin crearea de locuri de munca durabile in zona Pata Rat”. Firma a avut anul trecut o cifra de afaceri de 25 de milioane de lei si si un profit de 300.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *