Din oras

Ninsoarea face soferii mai vigilenti. Firmele de asigurari inregistreaza o cifra mai mica de tamponari fata de perioada sarbatorilor de iarna

Zapada care a pus stapanire, inca de aseara, pe strazile orasului i-a determinat pe soferii clujeni sa fie mult mai precauti in trafic. Cu toate ca au existat cazuri de tamponari, acestea au fost relativ usoare. Astfel ca la centrele de constatari daune auto s-au inregistrat putine astfel de situatii. Reprezentantii acestora sustin ca mai multe constatari auto au avut loc in perioada sarbatorilor de iarna.

Sursa Foto: stiridecluj.ro

Aseara soferii clujeni au fost blocati pe strazile inzapezite. Masinile de interventie au lipsit cu desavarsire ceea ce i-a determinat pe cei blocati in trafic sa fie mult mai atenti. Prin urmare, firmele de asigurari nu s-au confruntat cu situatii majore de tamponari auto. 

Mai mult, consilierii centrelor de constatari daune auto sustin ca au avut mai multe cazuri in perioada sarbatorilor de iarna. Astfel, in cazul reprezentantei Peugeot, la centrul Eurial Invest de pe Calea Turzii nu s-a remarcat o crestere a numarului de tamponari.

„Din punctul meu de vedere, nu au fost multe tamponari de cand a inceput sa ninga. Mai degraba intre sarbatori a fost un val mai mare din cauza faptului ca lumea era grabita. Nu, cel putin azi, in cadrul firmei avem prea putine astfel de cazuri”, declara Sergiu Pop, consilier de service auto in cadrul Peugeot Cluj 

De asemenea, nici in cazul asiguratilor firmei Generali Group nu au fost incidente majore pe motivul conditiilor meteorologice. Din aceasta perspectiva, doar un astfel de caz de tamponare auto a fost sesizat la acestia, insa nu se poate vorbi despre un fenomen.

„Da, astazi am avut una care poate fi legata de conditiile meteorologice. Nu mi se pare, insa, ca exista antecedente. Suntem mai multe firme in Cluj, dar la noi a existat un singur caz provocat de ninsoare”, marturiseste unul dintre consilierii auto ai firmei.

Mai multe constatari auto au existat la centru constatari daune auto Schwartz Service, de pe strada Plevnei, numarul 8. Asadar, aici s-a inregistrat un numar de aproximativ sase tamponari auto, insa reprezentantii acestuia sustin ca circa acelasi numar de constatari auto a existat si cu o zi inainte de ninsoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *