Din oras

Ninge, nu ninge, strazile Clujului raman inzapezite

Strazile Clujului, cele mai inguste dintre ele, sunt, in continuare, inzapezite. Cu exceptia bulevardelor si a celor pe care circula mijloacele de transport in comun, reprezentantii firmelor de salubritate care se ocupa de deszapezire, nu au curatat strazile orasului. De vina pentru situatia creata sunt chiar clujenii, spun responsabilii cu deszapezirea. 

Conform caietului de sarcini privind contractul de deszapezire al Clujului, intocmit in februarie 2015, „arterele de circulatie cuprinse in Urgenta I in planul de deszapezire vor fi practicabile in termen de 2 ore de la inceperea ninsorii, strazile cuprinse in Urgenta II in termen de 3 ore de la inceperea ninsorii, iar cele din Urgenta III in termen de 4 ore de la inceperea ninsorii”. 

Pe de alta parte, in regulamentul Serviciului de salubrizare a municipiului Cluj-Napoca, adoptat prin Hotararea 350/2015, scrie ca „Strazile trebuie sa fie practicabile in termen de maximum patru ore de la incetarea ninsorii”. In plus, „incarcarea, transportul, descarcarea si depozitarea zapezii si a ghetii trebuie sa se realizeze in maximum 12 ore de la terminarea activitatii de deszapezire”. 

In realitate, niciuna dintre aceste reguli nu se aplica. Strazile Clujului nu au fost curatate nici in 4, nici in 12 ore de la ultima ninsoare. 

„Sare s-a aruncat peste tot. Problema e la pluguri, ca nu pot intra pe strazile de Urgenta III din cauza masinilor parcate. Asa e peste tot – si in Marasti, si la Clujana, si in Andrei Muresanu. Nu avem ce face in situatia de fata. Noaptea sunt proprietarii, ziua, cand pleaca ei, vin altii. Nu putem decat sa aruncam cu material antiderapant. Stiu ca nu e acelasi rezultat ca atunci cand intram cu plugul, dar e singura varianta pe care o avem”, spune Ioan Zlati, directorul firmei de salubritate Brantner. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *