In vizor

Constanta-Ploiesti, intersectia unde curge cu amenzi pentru soferii care parcheaza neregulamentar

Nu apuca Politia sa amendeze cati soferi parcheaza ilegal la intersectia strazilor Ploiesiti cu Constanta, acolo unde Primaria a autorizat cladiri de birouri si ansambluri rezidentiale care au dus la o supraaglomerare a zonei. Numai in ultima saptamana, politistii locali au aproape 40 de sanctiuni soferilor care stationeaza sau parcheaza ilegal in aceasta intersectie.

Piata Mihai Viteazul, unde au aparut, in ultimul an, cladiri de 12 etaje si ansambluri rezidentiale cu zeci de apartamente, este o zona aglomerata a orasului. Efectele autorizarii unor cladiri de birouri si de locuinte, eliberate de Primaria clujeana in urma cu cativa ani se vad abia acum, deoarece institutia a permis construirea unor cladiri-turn fara a realiza un studiu de impact asupra traficului rutier din aceasta zona, deja gatuita de masini. 

Nu trebuie sa fii mare specialist in sistematizarea circulatiei pentru a observa ca pe strazile Constanta si Ploiesti exista, deja, o adevarata problema de trafic. Dar ce e mai rau abia va urma. Pe o arie restransa, la o distanta foarte mica una de cealalta, urmeaza sa functioneze aici trei cladiri imense, dintre care doua de cate 12 etaje. Este de la sine inteles ca infrastructura rutiera deficitara din zona nu va face fata suprasolicitarii ce se va impune odata cu darea in folosinta a cladirilor.

Una dintre aceste cladiri a fost data, deja, in folosinta. Este vorba de Platinia Elite Residence, construita de compania Florisal, controlata de omul de afaceri Vasile Puscas, ginerele fostului ministru de Interne Ioan Rus. Potrivit proiectului, la intersectia celor doua strazi este amplasata cladirea de birouri de sase etaje plus unul retras, incadrata de doua corpuri rezidentiale cu 86 de apartamente, de cate patru etaje, plus altele doua retrase. 

Cu toate ca la Platinia sunt amenajate 86 de locuri de parcare in subteran, plus inca 40 in curtea interioara, se pare ca acestea nu sunt suficiente pentru cei care ocupa cladirea sau lucreaza aici.

Reprezentantii Platinia spun ca au realizat o banda de sens, pe care au cedat-o Primariei. Pentru realizarea ei, cei de la Platinia spun ca au cedat din terenul lor 300 de meri patrati. Intr-adevar, noua banda de circulatie exista, insa degeaba, pentru ca aceasta este ocupata tot timpul de masini, dupa cum se poate vedea si in imagini:

Drept urmare, politistii nu mai contenesc sa amendeze soferii care incalca regulile de circulatie.

Potrivit Primariei Cluj-Napoca, numai in ultima saptamana Politia Locala a dat 35 de amenzi pentru parcare neregulamentara, potrivit OUG 195/2002, in valoare de 3.675 de lei. Numai astazi au fost aplicate opt sanctiuni.  De asemenea, 12 soferi au fost amendati, tot in ultima saptamana, pentru ca au parcat pe trotuar. 

Traficul din zona este aglomerat si de catre cei care au inceput sa ocupe cladirea de 12 etaje de pe strada Ploiesti, Europa Business Center, construita de Imoinvest si Imofinance. Cladirea are aproape 9.000 de metri patrati pentru spatiile de birouri si pentru cele comerciale si 75 de locuri de parcare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *