Din oras

NICI SĂ MORI NU-I IEFTIN ÎN CLUJ-NAPOCA: Se majorează tarifele pentru înhumarea persoanelor decedate

Scris de 537

Consilierii locali urmează să aprobe un proiect de hotărâre în ședința din aprilie 2023 privind actualizarea tarifelor pentru activitățile desfășurate de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca. Având în vedere că acest Consiliu local este mașina de vot a primarului Emil Boc, rezultă că și moarte va deveni extrem de scumpă la Cluj-Napoca. În Fond proiectele faraonice ale primarului trebuiesc susținute de clejeni atât în viață, cât și după moarte.

 • Justificarea mânăriei vine dintr-o presupusă actualizare a tarifelor cu rata inflației. Să nu uităm că activitatea de săpare a gropilor în vederea înhumării decedaților a fost încredințată RADP Cluj-Napoca. Care face oricum o șapcă de bani din groapa neconformă de la Pata Rât.

Serviciul Administrare Cimitire Domeniul Public include desfășurarea activităților specifice în cinci cimitire din oraș – Central, Mănăștur, Crișan, Pomet și Someșeni.

La mijlocul lunii martie, RADP Cluj-Napoca a înregistrat o solicitare către Primărie pentru actualizarea tarifelor percepute în acest domeniu de activitate, după cum urmează:

Săpat de gropi la 2 m adâncime – modificare de la 739,68 lei la 872,16 lei, fără TVA

Săpat de gropi la 2,5 m adâncime – modificare de la 824,26 lei la 971,88 lei, fără TVA.

Îngropat decedați fără aparținători – modificare de la 828,17 lei la 976,50 lei, fără TVA.

Motivarea necesității actualizării tarifelor se bazează pe creșterea indicelui prețurilor de consum, potrivit INS, în procent de 117,91%, pentru perioada decembrie 2021-februarie 2023.

Comisia de prețuri din cadrul Primăriei a avizat favorabil noile tarife.

Tarifele pentru activitatea de săpat de gropi desfășurată de RADP Cluj-Napoca în cimitirele administrate de Primăria municipiului Cluj-Napoca, în vederea înhumării persoanelor decedate, intră în vigoare începând cu 1 mai 2023, potrivit documentului citat.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 2 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 3 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 13 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 20 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 24 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE