Din oras

NICI SĂ MORI NU-I IEFTIN ÎN CLUJ-NAPOCA: Se majorează tarifele pentru înhumarea persoanelor decedate

Consilierii locali urmează să aprobe un proiect de hotărâre în ședința din aprilie 2023 privind actualizarea tarifelor pentru activitățile desfășurate de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca. Având în vedere că acest Consiliu local este mașina de vot a primarului Emil Boc, rezultă că și moarte va deveni extrem de scumpă la Cluj-Napoca. În Fond proiectele faraonice ale primarului trebuiesc susținute de clejeni atât în viață, cât și după moarte.

  • Justificarea mânăriei vine dintr-o presupusă actualizare a tarifelor cu rata inflației. Să nu uităm că activitatea de săpare a gropilor în vederea înhumării decedaților a fost încredințată RADP Cluj-Napoca. Care face oricum o șapcă de bani din groapa neconformă de la Pata Rât.

Serviciul Administrare Cimitire Domeniul Public include desfășurarea activităților specifice în cinci cimitire din oraș – Central, Mănăștur, Crișan, Pomet și Someșeni.

La mijlocul lunii martie, RADP Cluj-Napoca a înregistrat o solicitare către Primărie pentru actualizarea tarifelor percepute în acest domeniu de activitate, după cum urmează:

Săpat de gropi la 2 m adâncime – modificare de la 739,68 lei la 872,16 lei, fără TVA

Săpat de gropi la 2,5 m adâncime – modificare de la 824,26 lei la 971,88 lei, fără TVA.

Îngropat decedați fără aparținători – modificare de la 828,17 lei la 976,50 lei, fără TVA.

Motivarea necesității actualizării tarifelor se bazează pe creșterea indicelui prețurilor de consum, potrivit INS, în procent de 117,91%, pentru perioada decembrie 2021-februarie 2023.

Comisia de prețuri din cadrul Primăriei a avizat favorabil noile tarife.

Tarifele pentru activitatea de săpat de gropi desfășurată de RADP Cluj-Napoca în cimitirele administrate de Primăria municipiului Cluj-Napoca, în vederea înhumării persoanelor decedate, intră în vigoare începând cu 1 mai 2023, potrivit documentului citat.