Vocea ta

Boc a băgat “metroul” cu ranga în PNRR, și acum vrea să se scoată

Scris de 2116
de Szakats Istvan
Boc a băgat “metroul” cu ranga în PNRR, și acum vrea să se scoată. Dar nici măcar nu metroul l-a băgat, ci “metroul” – adică acel lucru la care îi zice dumnealui “metrou”. Dar care nu e un metrou. E o gogoașă gonflată în discursuri, îngrășată periodic ca preț și subțiată periodic ca realizare.
Nu uităm acel măreț enunț al primarului cu “metrou cu 14 stații, funcțional, ultima lopată în 2026, prins în PNRR” care în 2 ani a devenit “9 stații, nefuncționale, finanțat 1/8 din PNRR, poate va merge ceva în 2030, dar nici aia nu mai e sigur”. Și mai urmează din dezumflare.
Zice, cică, Boc azi: “Cei care critică cel mai mult problema aglomerării și a congestiei sunt cei care critică cel mai mult proiectele de descongestionare, cum ar fi metrou, centură, tren metropolitan sau legătura Clujului cu autostrada. Mi-am dat seama că eu îmi consun energie inutil să încerc să-i convig pe unii, care oricum sunt setați în direcția asta, doar să nege tot, să dărâme tot. Cei care se plâng că este aglomerație sunt cei care se plâng de ce se face”.
Mvaai.
Scriam în 2021: “Cetățenilor Clujului nu trebuie să li se explice că au nevoie de un sistem de transport public performant. Noi suntem cei care stăm cu orele în ambuteiaje, care devin din ce în ce mai lungi pe an ce trece. Noi suntem primii care vedem cum sub ochii noștri, orașul se sufocă în trafic și poluare. Noi suntem cei care cerem soluții de ani de zile. Oricare ar fi acestea – tramvai, centură ocolitoare sau metrou, administrația locală este datoare să ni le prezinte și să le susțină în dezbateri publice reale.”
Iar primăria ce a făcut? A organizat prima dezbatere publică despre “metrou” la 3 săptămâni după parafarea proiectului în PNRR. Și-a băgat omu’ proiectul în PNRR, cu ranga? A băgat-o. Cât respect denotă asta față de cetățenii orașului?
Iar acum că se rupe malul, încearcă omul să se scoată – că dară n-a hi el de vină. Și ghici surpriză, în cine dă? Fix în cetățean, făcându-l inamic public. Bună strategie.
În 2021 am dat aici pe grup o scrisoare publică către primar, în care ziceam f ă c e n t u r ă e m i l e c ă a i a n e t r e b u i e n u p r o s t i a l a c a r e î i z i c i m a t a l e m e t r o u, da’ Emil a înțeles-o cum a vrut.
Poate îl ajută un poll făcut în 2021 pe E Fain la Cluj, care dădea dintre cei 2000 de clujeni care s-au exprimat pe sondaj, 70% optau pentru centură.
Îi frumos ca cu aceași rangă cu care ți-ai băgat delirul în PNRR, acum să dai în cetățean? Amu frumos n-o fi, da’ bine da.
P o l i t i c, sper că se citește.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 2 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 3 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 13 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 20 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 24 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE