Din oras

Nici nu a fost bine inaugurat, că parkingul Primăverii 8 trebuie reparat: constructorul a montat conductele greșit și apa s-a infiltrat în pereți

Primarul Emil Boc s-a grăbit să anunțe cu patru zile înainte de alegeri finalizarea parkingului de pe Primăverii 8. Doar că lucrarea era departe de a fi finalizată și avea deja inflitrații de apă ce sugerau o eroare de proiectare sau de execuție. Ziar de Cluj, dar și clujenii care abia așteptau să folosească acest parking au semnalat această problemă, iar Primăria i-a solicitat contructorului să remedieze situația. 

Ziar de Cluj atrăgea atenția asupra fatului că Boc s-a grăbit să inaugureze parkingul de pe strada Primăverii 8 chiar dacă apa deja începea să se infiltreze în pereții construcției care nici nu apucase să fie dată în folosință. Municipalitatea a solicitat constructorului să cerceteze, să identifice cauzele și să remedieze/elimine în regim de urgență toate infiltrațiile apei în parking. La trei săptămâni de la această promisiune, situația este aceeași, apa continuă să curgă în parking și au început să se formeze bălți.

Un clujean sesizează faptul că apa curge în camera unde se află panourile electrice, ceea ce ar putea determina apariția unui scurcircuit. 

La aproape 3 saptamani de la precedenta sesizare pentru aceeasi problema, situatia este aceeasi; curge apa in continuu pe perete si e balta in camera cu panourile electrice la nivelul -2. 

Primăria recunoaște că problema este mult mai gravă decât s-a crezut inițial și e nevoie de montarea unor conducte noi pentru că traseul inițial al conductelor trebuie schimbat.

”S-a dispus executantului – SC TCI Contractor General SA sa constate si sa remedieze toate infiltratiile de apa. In prezent constructorul a intervenit din exterior, deoarece interventiile din interior nu au dat rezultate, asa cum de altfel am anticipat. De pe latura dinspre parcul executat pe terasa subsolului 1 (in exterior) s-au decopertat straturile finale in doua locuri, unul pentru identificarea patrunderii apei in interiorul parking-ului la rost, iar cealalalt la camera pompelor. Defectul de la camera pompelor s-a dovedit mai grav decat primul, acolo s-a stabilit ca este necesar sa se schimbe traseele conductelor de apa (tur-retur), dupa anularea functionarii celor initiale. S-a carotat si urmeaza sa se monteze noile conducte imediat dupa ce materialele ajung pe amplasament. Ne cerem scuze pentru toate deficientele aparute, in special a celor in care apa s-a infiltrat in interior”; explică Primăria Cluj-Napoca.

Parkingul de pe strada Primăverii 8 a devenit un proiect electoral folosit de Boc în campanie care însă nu este finalizat. Problemele apărute la conducte sunt unele vizibile, dar nu avem de unde știi că din cauza grabei pentru a se încadra în termenele stabilite de Boc, nu au fost făcute alte erori. Acum trebuie înlocuite conductele iar pereții și podeaua trebuie reparate deoarece infiltrațiile de apă au provocat deteriorări. Din dorința sa de a se lăuda cu acest proiect, Boc nu a luat în seamă poate cel mai important aspect, lucrarea NU era terminată și nici nu se finalizează doar pentru că el declară public acest lucru. Clujenii însă preferă să nu vadă realitatea și se mulțumesc cu gogoșile pe care Boc le vinde cu mare succes pe rețelele de socializare. Altfel, de ce i-ar acorda votul într-o proporție atât de covârșitoare?

Lucrarea a fost realizată de  SC TCI Contractor General SA, una dintre cele mai vechi firme de construcții din Cluj și care a avut de-a lungul anilor mai multe contracte cu Primăria Cluj-Napoca. Ei au câștigat contractul pentru realizarea celor două proiecte ale municipalității din Lomb, CREIC (Centrul Regional pentru Industrii Creative) – 33.973.159,13 de lei și CENTRUL T.E.A.M.(TEHNOLOGIE, EVOLUTIE, ANTREPRENORIAT, MICROINTREPRINDERE) – 27.990.550 de lei. Un alt contract câștigat de TCI Construct este realizarea noului sediu al Inspectoratului Școlar General – 22 268 141,72 de lei. Tot TCI va realiza și lucrările de modernizare de la școala Ana Aslan, lucrări în valoare de 20 de milioane de lei.

TCI Contractor General din Cluj-Napoca este administrată de oamenii de afaceri Ene George Leontin, Oltean Stefan Dorin, Borsa Daniela Cristina și a avut în 2019 o cifră de afaceri de 76 531 263 și profit de 1,6 milioane de lei. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *