Rautacisme

Nevoile clujenilor, prin gura consilierilor locali USR PLUS se fac auzite! Radu Boloveschi propune tombolă pentru locurile de parcare și construirea unui patinoar acoperit, în plină pandemie

Nevoile clujenilor, prin gura consilierilor locali USR PLUS se fac auzite, semn că orașul ”smart” are, în sfârșit, o nouă clasă politică, cu adevărat reprezentativă pentru electorat! „După discuții cu cetățenii orașului, la solicitările acestora”, Radu Boloveschi a propus ieri, în spațiul public și în CL, tombolă pentru locurile de parcare și construirea unui patinoar acoperit, în plină pandemie! Boci(torii) opoziției vin cu planșe cu patinoare olimpice în Consiliul Local și în spațiul public virtual, când Clujul nu are teren pentru parcuri noi. Dar ce fain ar fi în Clujul userist să ne dăm pe gheață, cu gândul la tombola pentru locurile de parcare, toți ca o mare echipă de hochei #rezist! Dacă tragem lozul necâștigător, aruncăm mașina în apă și ne luăm patine! Oricum străzile orașului, iarna, sunt frecvent un mare patinoar.

Reprezentacul cetățenilor

Radu Boloveschi, consilier local USR PLUS, membru în comisia de sport, tineret, mediu și turism în CL, a scris pe pagina sa de Facebook de „Politician”: „Reprezint în Consiliul Local Cluj-Napoca cetățenii care își doresc un oraș mai prietenos și primitor: trotuare, spații verzi și piste de biciclete.”

Nu avem de niciunele! Trotuarele sunt în Cluj ori locuri de parcare pentru mașini, sau sparte, murdare și impracticabile, ori prea înguste sau inexistente. Spațiile verzi sunt folosite, în general, tot pe post de locuri parcare, ori ca ghene de gunoi. Vechile parcuri ale Clujului au rămas vechi și ponosite. Iar pistele de biciclete sunt discontinue, disparate, încep nicăieri și se termină niciunde.

Dacă consilierul local USR PLUS se definește drept un reprezentant în CL Cluj-Napoca al cetățenilor care își doresc trotuare, spații verzi și piste de biciclete, atunci ar trebui să își reprezinte competent electoratul și să se ocupe de aceste probleme stringente ale Clujului.

Din păcate însă, noii consilieri #rezist dezamăgesc încă de la primul mandat. În loc să își vadă de treburile lui, consilierul USR Boloveschi se ocupă de…  tombolă pentru locurile de parcare și de „patinaj artistic”!

În jurnalul său facebucilistic de consilier local, Radu Boloveschi a postat ieri două aberații colosale

A propus amendamente pentru regulamentul de acordare a locurilor de parcare, care, în opinia consilierului USR, sunt acordate impredictibil, netransparent și pe bază de hazard. Soluția stimabilului consilier, speranța reziștilor clujeni? Construirea de noi parkinguri în cartiere cumva? NU! Ci acordarea locurilor de parcare în mod predictibil, transparent, pe bază de criterii obiective, adică printr-o tombolă! Sau, pe bază de câți copii are fiecare, de parcă clujenii care trăiesc în anul 2021 ar avea nevoie de mașină numai pentru a-și transporta copiii, cei fără copii putând renunța la autoturism, pentru a circula, mai ales iarna, cu trotineta sau cu mijloacele de transport în comun, cu care orice drum durează mult prea mult, mai ales când trebuie să schimbi câte două autobuze pentru a ajunge la destinație, fiindcă liniile sunt tot cele de pe vremea lui Ceaușescu, în timp ce Clujul imobiliar a crescut.

A doua aberație propusă de consilierul USR vizează „construirea unui patinoar acoperit, la standarde olimpice, în Cluj-Napoca”, în plină pandemie, când tot ce e acoperit e închis, inclusiv bazinele olimpice. În plus, avem la Cluj o sală de gimnastică, „Sonia Iovan”, care a trimis olimpici pentru pregătire la Deva, cu toate că copiii se antrenează în condiții deplorabile. În loc să propună stimabilul consilier USR modernizarea, extinderea acestei săli cu tradiție în Cluj, dânsul este preocupat de construirea unui patinoar acoperit, la standarde olimpice, pe timp de pandemie, când încă nu vedem lumina normalității de la capătul lungului tunel plin de noi variante de viruși.

Citiți integral postarea consilierul USR, pentru a constata, cu propriii ochi, câtă dedicație, risipă de energie și lipsă de realism pot zăcea în noua clasă politică a Clujului:

„[ ] Jurnal de consilier local

Astăzi, 22 februarie 2021, în ședința ordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca, iau cuvântul pe două subiecte de interes pentru cetățeni.

[ ] [ ] I. Regulamentul de acordare a locurilor de parcare.

În cadrul ședinței de astăzi, s-a votat regulamentul de acordare a locurilor de parcare.

Am participat la consultările și dezbaterile publice pe tema acestui regulament, am propus soluții, împreună cu colegii mei din USR PLUS.

Apreciem necesitatea îmbunătățirii constante a regulamentului de acordare a locurilor de parcare, dar rămân două mari neajunsuri: predictibilitatea și transparența.

[➡️] Predictibilitatea acestui regulament este foarte scăzută, fiind modificat regulat în ultimii ani.

Acest aspect afectează cetățenii care trebuie să se adapteze în mod constant la diverse modificări apărute în regulament.

[➡️] Transparența, din păcate, nu este asigurată.

Procesul actual, care presupune depunerea unei cereri și apoi primirea unui răspuns pozitiv sau negativ, câteva luni mai târziu, nu mai este satisfăcător pentru societatea actuală digitalizată și conectată.

[✅] Propunerea noastră este de îmbunătățire a sistemului de alocare a locurilor de parcare eliberate, printr-un sistem transparent care să permită cetățenilor să vadă ce locuri de parcare s-au eliberat după expirarea termenului de reînnoire și să aplice doar dacă există locuri de parcare pentru care să se califice.

Astfel se economisește atât timpul cetățenilor cât și al personalului din primărie pentru a procesa mii de cereri de locuri de parcare, care nu vor avea nici o șansă să primească loc și care, într-un sistem transparent, probabil nici nu s-ar fi depus.

Sistemul actual, de primul venit, primul servit, are o mare doză de hazard și noroc, pentru că în prima zi lucrătoare din Ianuarie, la ora 08.00, site-ul primăriei nu funcționează datorită numărului mare de utilizatori care încearcă să îl acceseze pentru a depune cereri.

Astfel, tot hazardul sau șansa pot decide dacă ai reușit să îți înregistrezi o cerere de loc de parcare înaintea vecinilor sau nu.

[❗] Propunem evaluarea unui alt sistem de alocare a locurilor de parcare.

[✅] Varianta 1 – sistem pe bază de tombolă.

Pe o perioada de o lună se înscriu toți cei care doresc să primească un loc de parcare anume. La o dată ulterioară se extrag aleatoriu cei care vor primi locul de parcare.

[✅] Varianta 2 – sistem pe bază de punctaj

1. Număr persoane la adresa respectivă – pentru a avantaja familiile mai numeroase. – 1 punct pentru fiecare membru al familiei de la o anumită adresă.

2. Număr de copii minori sub 14 ani. – 1 punct pentru fiecare copil.

3. Vechimea cererii – 1 punct pentru fiecare an. Cererea se păstrează de la an la an și doar se reînnoiește anual de către aplicant.

[ ] [⛸] [ ‍ ‍ ‍ ] II. Construirea unui patinoar acoperit, la standarde olimpice, în Cluj-Napoca.

[ ] După discuții cu cetățenii orașului, la solicitările acestora, am depus astăzi un referat de aprobare a unui proiect de hotărâre privind construirea unui patinoar acoperit la standarde olimpice în Municipiul Cluj-Napoca.

Pe raza municipiului nu există, în momentul de față, un patinoar acoperit, unde copiii și sportivii să practice și să se antreneze pentru diferite sporturi pe gheață.

Orașul nostru are o istorie foarte veche a patinajului, fiind chiar inițiatorul acestui sport, găzduind multe concursuri, atât de patinaj artistic cât și de patinaj viteză.

[ ] [⛸] La inițiativa patinatorilor acelor vremuri, în urma cu aproape 200 de ani, a fost construit lacul din Parcul Central, fiind special amenajat pentru a putea fi desfășurate sporturi pe gheață.

La Cluj s-a înființat pentru prima dată Asociația de Patinaj, fiind chiar primul club specializat pe o ramură de sport din țară. Primii campioni la patinaj artistic și viteză au fost clujeni, primele concursuri au avut loc la Cluj, unde s-au desfășurat inclusiv demonstrații de către cei mai cunoscuți patinatori internaționali ai acelor vremuri.

[➡️] Sportivii, inclusiv cei de performanță, care există la nivelul municipiului, se antrenează pe patinoarul în aer liber de lângă magazinul Cora, pentru o perioadă scurtă de doar 3 luni sau chiar mai puțin, în funcție de cât durează sezonul de iarnă cu temperaturi care permit funcționarea acestuia.

[➡️] Astfel, copiii și tinerii sunt nevoiți să se antreneze în cele mai multe cazuri la temperaturi sub 0 grade, îngreunând capacitatea de concetrare și de antrenare efectivă sau chiar suspendarea antrenamentelor din cauza vremii nefavorabile.

[➡️] Antrenorii care doresc să antreneze sportivi pentru sporturile pe gheață sunt descurajați de lipsa infrastructurii adecvate și renunță să pregătească sportivi pentru concursuri internaționale, deși există inclusiv la momentul actual copii care își doresc să atingă performanțe la nivel înalt.

[➡️] Patinatorii trebuie să participe la competiții cu sportivi care au posibilitatea de a se antrena pe durata unui an întreg, fiind din start dezavantajați, în comparație cu sportivii din alte orașe, precum Târgu-Mureș, Brașov, Târgu Secuiesc, Gheorgheni și București, care dispun de un astfel de patinoar.

[❗] Trebuie luat în considerare faptul că doar prin existența unui patinoar acoperit la dimensiuni olimpice pot fi readuse tradiția și zâmbetul pe chipul multor copii, pentru care patinajul înseamnă mai mult decât orice altceva.

Această situație dezavantajează populația clujeană, care nu poate să acceseze sporturile pe gheață la nivel profesionist.

[✅] Consider că orașul nostru are nevoie de o astfel de investiție, deoarece toate celelalte sporturi au la dispoziție săli în care sportivii se pot antrena sau unde pot fi găzduite diferite competiții, iar patinajul este printre singurele sporturi care nu dispune de un loc în care cei pasionați să se poată antrena.

[ ] Clujul se mândrește cu faptul că este un oraș dinamic, care susține sportul și tineretul. Cu toate astea, sporturile pe gheață sunt singurele sporturi care nu au condițiile necesare pentru a se putea practica tot anul și pentru a putea permite sportivilor clujeni să facă performanță.

Se irosește potențialul sportivilor de a se dezvolta în sporturile pe gheață și potențialul orașului de a atrage competiții sportive pe gheață.

[ ] Pentru construcția unui patinoar acoperit se pot accesa fonduri de la Compania Națională de Investiții sau fonduri europene.

[✅] Un patinoar acoperit, artificial, care ar putea funcționa tot anul ar permite sportivilor să se antreneze pentru patinaj viteză și patinaj artistic și poate chiar apariția unei echipe de hochei a municipiului Cluj-Napoca.

[✅] De asemenea un astfel de patinoar ar putea atrage competiții sportive legate de sporturile pe gheață și ar putea pune Clujul pe o treaptă superioară și din acest punct de vedere, deaorece potențial și dorință de a practica aceste sporturi există din ce ce mai mult.

[ ‍♂️] [ ‍♀️] Împreună cu colegii mei din USR PLUS, recomand tuturor cetățenilor clujeni să se implice în viața orașului, să își exprime nevoile și problemele, să ia legătura cu consilierii locali, cu care să încerce să identifice soluții și să intervină, cu curaj, în ședințele de Consiliu Local.”

Așadar, politicienii USR PLUS vă recomandă să vă implicați în viața orașului, prin gura lor putându-vă face nevoile auzite. Trebuie doar să luați legătura cu consilierii USR și, cu puțin curaj, orice idee poate patina pe gheața subțire din ședințele de Consiliu Local!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *