Editorial

Nepieritorii întreținuți de partid

Scris de 227

Instituțiile statului colcăie de indivizi puși acolo pe pile, cunoștințe, relații, carnet de partid și șpagă. E lucru știut. Nu s-a schimbat nimic odată cu venirea la putere a actualei coaliții formată din PNL, USR-PLUS și UDMR. Capul răutăților este PNL. Nici nu avea cum să fie altfel, de vreme ce este condus, de sus până jos, de aceeași nărăviți în rele dintotdeauna, în frunte cu Orban. Nu că nu au curățat instituțiile de putori de partid, dar au mai și umflat organigramele pentru a le face loc altora, alor lor. Pe lângă ăia care erau deja, au mai adus ei alții. Problema mare cu asistații ăștia de lux, care iau salarii grase și sporuri de vis, nu este că sunt plătiți să nu facă nimic, că atunci sunt ca apa sfințită, nu fac nici rău nici bine. Problema apare când li se dă de lucru, li se cere să facă ceva. Abia atunci e jalea mare. Rezultatul se vede în fiecare zi. Se simte.

De exemplu, se screm ai noștri cu PNRR-ul de nu mai pot. Face PNRR-ul ăsta naveta București-Bruxelles de ne-am săturat. Dacă era bine făcut, era deja aprobat, cum s-a întâmplat în cazul altor țări. Dar cine să-l facă? Nu-i cu cine. Pilele, relațiile, neamurile, atârnătorii de partid? Păi, ăștia habar nu au de nimic. Abia de știu să citească. Sunt analfabeți funcțional cu noroc în viață. De Ghinea, om de bază al lui Cioloș, nu știu ce să zic. Nu știu ce și cât știe. Nu mă pronunț. Pentru mine e o nebuloasă. Dacă stai și-l asculți pe el… zice că se pricepe. Mă rog, și orbul a zis că a vedea el, dar de aia, numai pentru că a zis, n-a văzut în veci.

Alt exemplu: La Ambasada României din Grecia, nu se știe cine a plasat un traducător. Până să nu-i ceară nimeni să traducă ceva, traducătorul a fost briliant. Numai că, în urmă cu câteva zile, în loc să-l lase în pace, cuiva i-a venit proasta idee de a-l pune pe traducătorul nostru să traducă ceva. Nu pe Platon și nici pe Aristotel, ci un banal comunicat al autorităților grecești despre testarea turiștilor la intrarea în țară. Grecii au spus că testarea este aleatorie, „competentul” nostru traducător a tradus că toți turiștii români vor fi testați automat, la grămadă, vaccinați cu nevaccinați. Așa se face că Ministerul român al Afacerilor Externe, luând de bună traducerea „competentului” de la ambasadă, a dat un comunicat care i-a băgat în boli pe turiști. Normal, a ieșit balamuc. Cică l-au dat afară pe traducător. Veste bună, bucurie în PNL că mai au de dat o sinecură la vreun fomist din partid.

Pentru politicienii români, împărțitul funcțiilor și posturilor prin instituțiile statului e preocupare de căpătâi. Știu, nu spun nimic nou. E un truism. Nu mă miră. Ce mă miră e că încă nu au dus „sportul” ăsta la un alt nivel. Bunăoară, că tot suntem în sezon estival, ar putea înființa în cadrul Ministerului Turismului o agenție care să se ocupe de plasarea salvamarilor prin stațiuni, că tot îi doare pe ei în cot de viața oamenilor. Schemă de personal stufoasă, posturi noi, că tot e foame de pomeni. Salvamarii să fie plătiți cu cel puțin 10.000 de lei lunar, plus sporuri de tot felul, cu precizarea că, fiind vorba despre un domeniu în care în joc este viața oamenilor, se poate cumula pensia cu salariul. Cum ar fi, vă întreb? Pe cine am avea salvamari? Pe câți vor salva ei? Vă las să ghiciți, nu-i greu.ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 1 day In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, […]

Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină […]

Recomandările redacției
TOP CITITE