Rautacisme

NE ÎNCĂLZESC MINCIUNILE ȘI FESTIVISMUL. Poporului i se cere să strângă cureaua, ”din cauza războiului din Ucraina”, ca să-și facă poftele de imagine politicienii. Târgul de Crăciun va fi organizat la Cluj-Napoca. Emil Boc: ”Nu facem întuneric, nu este cazul”

Scris de 522

În septembrie, Emil Boc ne spunea cum OSĂ facă el să nu se facă risipă: “Pregătim o aplicaţie unde să conectăm şi blocurile de locuit, să vadă cât consumă, iar cel care consumă cel mai puţin să poată avea un stimulent, să aibă un beneficiu la programul Casa verde sau la depunerea pentru panouri solare. Să vadă că economia lor este recunoscută şi concretizată într-un stimulent”. În urmă cu o săptămână, lăsat să azvârle vorbe în eter din fața unui microfon, ne spunea cum nu aprinde el lumina în birou la Primărie și cum nu a dat drumul la căldură, de ajungea de râsul celor de la Times New Roman care au titrat: ”Emil Boc nu aprinde lumina în birou, că nu ajunge la comutator”.

El ajunge la comutator, indiferent de cât de mic e (ca politician care numai înghite broaște râioase și și-a uitat angajamentele luate față de cetățean), numai prin forța politică a voinței sale – nu vă lăsați furați de aparențe.

Elimină risipa, dar nu în detrimentul siguranței cetățeanului. De aceea și lasă iluminatul stradal pornit și când afară e lumină.

CITEȘTE: OSĂ reducă risipa, zice Boc. Cu evidența în față MINTE de îngheață apele. Doar ieri ce se risipea curent pe iluminatul stradal deși se crăpase de ziuă!

Și cum Cetățeanul (Emil Boc, firește) este în foame acută după PR și imagine, e clar că va da circ cetățenilor de Crăciun și nu-i va lăsa fără luminițe. Că fără luminițe de Crăciun nu câștigă nici cumetrii care aduc luminițele, nici cumătrul care a concesionat spațiul central pentru bâlci, nici cei de la care se ia curentul și nu se bucură nici prostoii care cred că totul e pe gratis și ”e fain la Cliuuuj”. Și dacă se supără, Cetățeanul (Emil Boc, firește) suferă la numărătoarea de voturi.

Așa că Târgul de Crăciun va fi organizat în acest an la Cluj-Napoca și va fi aprins și iluminatul festiv.

”Nu mărim nimic față de anul trecut, ca suprafață, dar nici nu facem întuneric pentru că nu este cazul. Doar că nu mai adăugăm nicio stradă, nicio piațetă, cum făceam anii trecuți. Rămânem la ce am avut anul trecut și încercăm să facem economie”.

Economie, da. Dar nu de cuvinte azvârlite-n vânt care nici nu mai contează că se bat cap în cap și că se anulează unele le celelalte. ”Rămânem ca anul trecut” și ”încercăm” ”să facem economie”, că nu ”adăugăm alte struțe și piațete ca în alți ani”.

Zău?

Anul trecut a fost mai puțină lumină de Crăciun pe străzile și în piațetele Clujului?

”Luminițe de Crăciun au fost montate în 36 de locații: Petru Maior, Calea Moților, Napoca, bd. Eroilor, Emil Isac, Memorandumului, Piața Ștefan cel Mare, Piața Unirii, Piața Mihai Viteazu, Parc Simion Bărnuțiu, Parcul Farmec, Azilul de bătrâni de pe 21 decembrie, Cartierul Zorilor, Regele Ferdinand etc. Au costat 1,287 milioane lei fără TVA. Culorile predominante sunt alb pal cu influențe de alb-rece în zona centrală. Luminițele au avizul Comisiei de estetică urbană, adică specialiștii au decis culoarea și cum vor arăta”, declara anul trecut viceprimarul Dan Tarcea.

”În acest an au fost decorate cu luminițe de Crăciun 36 de zone din municipiu: str. Petru Maior, str. Moților, sr. Napoca, B-dul Eroilor şi clădirea Primăriei, str Emil Isac, B-dul 21 Decembrie 1989, str. Memorandumului, str. Traian Vuia, str. G. Barițiu, str. Matei Corvin, Piața Avram Iancu, Piaţa Ştefan cel Mare, Piaţa Unirii, Piața Gării, Piața Cipariu, Piața Lucian Blaga, Piața Mihai Viteazul, Pod Calvaria, Str. Aurel Vlaicu, str. Horea, str. Dorobanților, str. Nicolae Titulescu, str.C. Brâncuși, str.Maramureșului, Parc Simion Bărnuțiu, Parc Șapca lui Ceaușescu, Parc Farmec, Bd. 21 Decembrie 1989 –Azil de bătrâni, cartier Zorilor – parc, cartier Mănăștur – parc Primăverii, cartier Gheorgheni – brad, cartier Grigorescu ( Parc Bd. 1 Decembrie 1918), Parc Între Lacuri, strada Molnar Piuariu, Calea Mănăștur+Calea Florești, Bd. Regele Ferdinand.” – scrie Însuși El, Primarul pe Facebook în 2020.

”Iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă 2019-2020 s-a realizat în 34 de zone din municipiu. Acesta include montarea unui șir luminos în lungime totală de 103.220 m, țurțuri luminoși în lungime de 2062 m, 2270 ghirlande cu bec LED, elemente decorative 2D si 3D. De asemenea, s-au împodobit brazi sau copaci, s-au montat figurine și fulgi suspendați și s-au amplasat elemente decorative pe stâlpi. Valoarea totala a comenzii pentru iluminat festiv este de 1.998.323.49 lei + TVA. S-au folosit instalații cu LED, culoarea predominantă va fi alb cald cu influențe de alb rece. În Piața Avram Iancu și în Parcul Primăverii s-au implementat soluțiile care au câștigat concursul de idei pentru iluminat festiv”, declarau în 2019 reprezentanții primăriei clujene, potrivit Mediafax.

Deci, ca în care ani, Maestre? Economie de la 34 la 36 sau de la 36 la 34?

În ianuarie, cu nota de plată achitată, OSĂ auzim alte vorbe.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 mins Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 1 hour Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 3 hours Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 6 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 8 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 9 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 9 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 9 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 10 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 13 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 23 hours Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE