Afacerea zilei

Nagarro iQuest Technologies Cluj-Napoca, profit de 3 MILIOANE EURO, anul trecut, aproape dublu față de 2019

Compania IT din Cluj-Napoca, Nagarro iQuest Technologies a avut o creștere foarte bună în ultimii cinci ani. 2020 a fost foarte bun din punct de vedere al profitului. Un câștig similar celui de anul trecut a mai fost înregistrat doar în 2013. Se pare că fuziunea din 2020 cu nemții de la Nagarro a fost de bun augur pentru companie.

Nagarro iQuest Technologies a declarat, în 2020, un profit net de 3 milioane euro, față de aproape 1,8 milioane euro în 2019. Creșterea este și mai mare comparativ cu anul 2018 când compania IT a declarat un câștig net de 903 mii euro. În 2017, profitul a fost de 1,2 milioane euro, iar în anii 2015 și 2016, Nagarro iQuest Technologies a avut profit de 638 mii euro, respectiv 167 mii euro.

Valoarea cifrei de afaceri din 2020 a fost similară cu cea din 2019, adică 32 milioane euro. În urmă cu trei ani, compania avea venituri totale de 28,4 milioane euro.

În octombrie anul trecut, iQuest Technologies a fost „înghițită” de nemții de la Nagarro, lider global în inginerie digitală şi soluţii tehnologice. Ambele companii sunt deţinute de grupul german Allgeier SE.

“Nagarro, lider global în inginerie digitală şi soluţii tehnologice, şi iQuest, companie internaţională de dezvoltare software cu sediul în România, au finalizat tranziţia în urma fuziunii anunţate în august anul acesta. Ambele companii sunt deţinute de grupul german Allgeier SE. După perioada de tranziţie începută în urmă cu câteva luni, Nagarro România va avea echipe mixte – cu angajaţi atât din iQuest, cât şi din Nagarro – care vor lucra la proiecte de inginerie, dar şi din alte domenii ale organizaţiei”, au anunţat companiile, la momentul fuziunii.

Nagarro, cu sediul central în Germania, este o companie globală de servicii tehnologice cu o creştere rapidă, cu peste 8.400 de angajaţi în 25 de ţări. Compania deserveşte peste 750 de clienţi din întreaga lume, mulţi dintre aceştia fiind companii consacrate, lideri în domeniile lor: producţie, retail, transport şi logistică, servicii financiare şi alte industrii.

În 2019t, Nagarro a generat venituri de 402 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *