Din oras

Municipalitatea mai scoate pe piaţă o minciună PUBLICITARĂ: Compania de Transport Public Cluj-Napoca este nu numai cea mai performantă din România (cu bani pompaţi de la bugetul local), dar şi „în exploatare, la orele de vârf, CTP depășește 50% flotă nepoluantă”

La sfârşitul săptămânii trecute s-ar fi desfăşurat la Cluj-Napoca o „gală” care ar fi desemnat cea mai performantă companie de transport de persoane, aleasă din rândurile tuturor companiilor publice și private din România, pe baza activității și rezultatelor economico-financiare obținute în 2021. Şi, MINUNEA-MINUNILOR, pentru al cincilea an, consecutiv, C.T.P. Cluj Napoca s-a clasat pe locul întâi la categoria “Cel mai eficient operator de transport urban din România.” În plus, mai aflăm dintr-un material care ar trebui marcat cu P (de la publicitate), că: „în exploatare, la orele de vârf, CTP depășește 50% flotă nepoluantă”. Cu banii pompaţi de la bugetul local pentru diverse „gratuităţi”, date ca mită electorală de Emil Boc pensionarilor şi altor categorii, plus banii de achiziţii flotilă, este firesc să faci „performanţă”. Şi Buta a „performat” cu Untoldul său, după ce i-a umplut Boc teşchereaua cu bani de la bugetul local.

Iar să te lauzi, cu atâta neruşinare, că CTP scoate în traseu „peste 50% flotă nepoluantă”, când Cluj-Napoca este în situaţie de infringement pentru poluare, poluare de care se face vinovată şi flotila Euro 2 şi Euro 3 a CTP, bate orice deşănţare publicitare. Şi este şi o minciună sfruntată.

Ziar de Cluj a mai scris despre minciunile “eco” ale luzi Emil Boc şi compania: mai bine de jumătate (54%) din transportul public din Cluj-Napoca s-a realizat, în anul 2021, pe motorină, asta în timp ce 44% din parcul auto este format din autobuze diesel Euro 2 și Euro 3 vechi şi poluante. În plus, deşi are 41 de autobuze electrice, însăşi Compania de transport public susţine că, în orele de vârf, foloseşte doar jumătate.

Chiar în această dimineaţă Ziar de Cluj a demonstrat că de 20 de ani clujenii respiră bășinile de PR ale lui Boc, despre cel mai curat aer din Universul cunoscut. şi că Comisia Europeană care nu citește minciunile Maestrului, a deschis proceduri de infringement tocmai pentru poluarea aerului.

Chiar nu vă este ruşine?!

Mai ales că Curtea de Conturi tocmai ce a găsit abateri financiare de 23 MILIOANE LEI la Compania de Transport Public Cluj-Napoca pentru anul 2021 – anul celei de-a cincea performanţe.

CITIŢI: Ce vizează neregulile descoperite de Curtea de Conturi la „performanta” CTP Cluj-Napoca

ŞI: Cum explică șefii Companiei de Transport Public abaterile de 23 milioane lei descoperite de Curtea de Conturi