Politica

Iohannis îl “urechează” pe Vasile Dîncu: “Unii demnitari trebuie să citească mai frecvent presa”

Scris de 635

Președintele Klaus Iohannis susține că unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent presa să afle aceste poziţii, întrebat fiind despre declaraţiile ministrului Apărării, Vasile Dîncu conform cărora “singura şansă a păcii în acest mement poate să fie o negociere cu Rusia”.  

Șeful statului a fost întrebat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, despre declaraţiile ministrului Apărării, care ar fi spus că singura şansă a păcii în acest mement poate să fie o negociere cu Rusia.

“În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm ideea cu toţii că doar Ucraina va decide când şi cum şi ce negociază. Această poziţie este poziţia noastră oficială, este poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii”, a declarat Iohannis.

USR a depus o solicitare la Biroul Permanent pentru ca ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să fie chemat la Camera Deputaţilor, pentru a da explicaţii cu privire la „declaraţiile recente prin care amplifică propaganda rusească şi aduce prejudicii parteneriatelor României cu UE şi NATO”.

“Nu este prima dată când ministrul Apărării îşi dovedeşte din plin incompetenţa, dar ultimele declaraţii, potrivit cărora NATO şi SUA trebuie să negocieze cu Rusia, pentru că politicienii ucraineni nu-şi pot asuma pierderi de teritorii, le întrec pe toate. Înţelegem că PSD – asemenea celorlalte partide din vechea clasă politică – este plin de trompete ruseşti, dar este inacceptabil ca ministrul român al Apărării să manifeste public poziţii disonante cu partenerii europeni şi internaţionali. Îl aşteptăm pe domnul Dîncu să explice în Parlament de ce îmbrăţişează tot mai des retorica Kremlinului, cum îi aşteptăm şi pe domnii Ciucă şi Ciolacu să ia atitudine faţă de prestaţia tot mai lamentabilă a ministrului Vasile Dîncu”, a declarat Ionuţ Moşteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor.

Este cazul tipi de cura bate curzul. Şi pe Vasile Dîncu l-a lovit retorica “andreimargaiană” a “negocierilor pentru pace”. Numai că “pace” în retorica lui Putin înseamnă cedarea de teritorii luate cu japca de la Ucraina. Dacă La Andrei Marga este de înţels această retorică de troll rus, fostul turnător la Securitate având afinităţi şi nostalgii pe linie de turnătorie cu ex-URSS, la Dîncu ne mirăm.

Cu Andrei Marga ne-am lămurit: este tipul politrucului de pe vremea lui Dej şi Ceașcă, anii desăvârşirii sale profesionale.

Andrei Marga isi lanseaza cartea “Criza dupa criza” de Andrei Marga, la sediul Primariei Sibiu, joi, 12 noiembrie 2009. OVIDIU DUMITRU MATIU / MEDIAFAX FOTO


ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Cu ce jafuri de autobuze CTP se cerculă pe linia 24B. Domnule Neag, chiar n-aveți pe nimeni pruceput la mentenanță, numai pe văru’ ”Dorel”?
 • Acum 11 hours Din oras
  Cu 12 milioane de lei, bani norvegieni, Emil Boc realizează dezafectarea rampei temporare de la Pata Rât
 • Acum 12 hours Eveniment
  Mobilizare mare, captură mică! DIICOT anunță ridicarea a 3,5 kilograme de droguri, după descinderi la Cluj și Suceava
 • Acum 12 hours In vizor
  Raportul Departamentului de Stat al SUA: ”Corupția și utilizarea necorespunzătoare a fondurilor publice, larg răspândite în România. Cazuri de discriminare împotriva romilor și de antisemitism”. Și Pata Rât apare în acest Raport. Și strada Radu Gyr
 • Acum 13 hours In vizor
  Plângere penală împotriva conducerii ASF: ”Putem vorbi despre o neglijență crasă în serviciu”
 • Acum 13 hours Politica
  Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, către deputații AUR: ”Foaie verde ananas, papagal ai fost, papagal ai rămas”
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Legătura dintre Baciu și Centura Metropolitană ar avea un impact negativ major asupra mediului. Semnal tras de Tibor Hartel de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului a UBB Cluj-Napoca
 • Acum 13 hours Sanatate
  Preşedintele Colegiului Medicilor: ”Avem două Românii – una cu exces de medici şi a doua, fără medici. Formăm anual 4.000 de medici rezidenţi, dar numai 1.000 rămân în ţară”
 • Acum 13 hours Din oras
  Nemulțumiți de salarizare și modul de aplicare a sporurilor în învățământ, profesorii clujeni vor picheta sediul Prefecturii în data de 23 martie
 • Acum 14 hours Cooltura
  SCANDAL MAJOR LA PREMIILE UNITER: Silviu Purcărete se retrage de pe lista nominalizărilor. Tompa Gabor, directorul general al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, susține că ”acest tip de activism neobolșevist, influențat de ideologia «woke» și «cancel culture», este deosebit de nociv și pune în pericol creațiile artistice de mare valoare”
 • Acum 14 hours Politica
  Emil Boc, de râsul primarilor USR: ”La ce prețuri sunt la chiriile din Cluj Napoca, și la cât se stă în trafic, poți să te muți cu totul în mașină”
 • Acum 15 hours Politica
  Marcel Ciolacu, de Ziua Internaţională a Pădurilor: ”PSD va propune înăsprirea legislaţiei astfel încât tăierile ilegale să fie pedepsite la fel de dur precum corupţia”
 • Acum 16 hours Eveniment
  Râurile sunt tomberoanele nesimțiților: gunoaie scoase din Someșul Mic în zona Podului Porțelanului! Zona Nadășului de 5 stele mai așteaptă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE