Rautacisme

Municipalitatea cere bani europeni pentru lărgirea şi modernizarea Căii Moţilor pe care o va face praf în cazul puţin probabil că “OSĂ” se facă metroul lui Boc. Voi sunteţi serioşi?

Scris de 753

Mai ales presa locală de chitanţier care ia comunicatul municipalităţii şi-l reproduce ca atare, titrând “bani europeni pentru”, ca şi cum aceşti bani s-au şi obţinut (că Oastea Domnului Nostru Emil BocAlNost nu citeşte dincolo de titlu), deşi sunt în faza de intenţie: “OSĂ” se ceară, poate “OSĂ” se aprobe.

Prin urmare avem aşa: COMUNICATUL

“Municipiului Cluj-Napoca, în calitate de partener in cadrul proiectului “Sprijin la nivelul regiunii de dezvoltare Nord – Vest pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021- 2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană pentru municipii (altele decât reședințe de județ) și orașe, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare) și infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic (2D)”, cod SMIS 143479 a încheiat cu Agenția de Dezvoltare Regionala Nord-Vest un acord de parteneriat în baza căruia se vor realiza documentațiile tehnico-economice necesare pentru proiectele de investiții în domeniul mobilitații urbane şi regenerare urbană: “Cresterea zonei pietonale si dezvoltarea mobilitatii ecologice durabile pe Axa Est-Vest, coridor strategic de mobilitate, în două tronsoane: 1.) zona Piata Maraști și a strazilor adiacente (b-dul 21 Decembrie 1989 -parţial, strada A.Vlaicu – parțial, strada Fabricii – parțial, Aleea Bibliotecii și zona adiacentă) și 2.) Calea Moţilor, Calea Mănăştur, Str. Uzinei Electrice, Str. Mărginașă”, respectiv “Reabilitare parc LL. Caragiale și strada Octavian Petrovici”.”

TITLUL (presei de chitanţier): “Bani de la UE pentru două proiecte de trafic importante din Cluj-Napoca”

ŞI ÎNTREBAREA ESENŢIALĂ: Dacă tot ne vinde gogoşi despre metroul Emil “OSĂ” Boc, având în vedere pe unde va trece acela şi ce staţii (cu decopertare) dezvoltă, de ce naiba se mai face un proiect şi se cer bani de la Uniunea Europeană?. Să fie azvârliţi? Dacă vor fi fiind azvârliţi în buzunarele clientelei politice, în cazul în care pproiectul “OSĂ” se aprobe, atunci înţelegem scopul şi durata proiectului.

Dar informaţi corect: Municipalitatea VA DEPUNE la Uniunea Europeană un proiect (bla-bla-bla) prin care SPERĂ să obţină banii pentru (bla-bla-bla), bani pe care să-i toace cu firmele agreate. Acest proiect înseamnă o recunoaştere a faptului că Emil Boc caută proiecte prin care să poată astupa eşecul zbaterii inutile pentru proiectul metroului.

Şi, gata!ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  IOHANNIS ȘI-A IMPUS NOUL MINISTRU LA EDUCAȚIE: Ligia Deca. Ciucă îl elogiază pe Cîmpeanu: ”A ales să se sacrifice. Să facem diferența între acuzat și vinovat”
 • Acum 2 hours Editorial
  Pe final de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit cu încă două scandaluri pe cap: plagiatul lui Cîmpeanu și licitația trucată pentru amicul Schmidt. Și nu prea știe pe unde să scoată cămașa
 • Acum 3 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia, la deschiderea noului anuniversitar: ”Vivat Academia şi realităţi din piaţa muncii. 10 nu e notă de trecere. Români plecaţi, slab educaţi”
 • Acum 3 hours Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 4 hours Eveniment
  ATENȚIE: Se transmit mesaje false în numele E. ON
 • Acum 5 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 5 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 6 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 6 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 7 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu. UPDATE: Liberalii s-au decis
 • Acum 8 hours Justitie
  23 de ani de închisoare pentru clujeanca ce a omorât un bătrân. Cadavrul a fost găsit cu mâinile și picioarele legate. Procurorul ceruse condamnarea pe viață
 • Acum 8 hours Straineze
  România și alte 8 țări NATO susțin aderarea Ucrainei la Alianță. Sunt țările care au simțit ”gheara otrăvită” a Moskovei
 • Acum 9 hours Din oras
  VÂNĂTORI DE NESIMȚIRE CLUJEANĂ: Garsonieră-celulă-de-pușcărie de închiriat la peste 200 de euro pe lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE