Rautacisme

Municipalitatea cere bani europeni pentru lărgirea şi modernizarea Căii Moţilor pe care o va face praf în cazul puţin probabil că “OSĂ” se facă metroul lui Boc. Voi sunteţi serioşi?

Scris de 974

Mai ales presa locală de chitanţier care ia comunicatul municipalităţii şi-l reproduce ca atare, titrând “bani europeni pentru”, ca şi cum aceşti bani s-au şi obţinut (că Oastea Domnului Nostru Emil BocAlNost nu citeşte dincolo de titlu), deşi sunt în faza de intenţie: “OSĂ” se ceară, poate “OSĂ” se aprobe.

Prin urmare avem aşa: COMUNICATUL

“Municipiului Cluj-Napoca, în calitate de partener in cadrul proiectului “Sprijin la nivelul regiunii de dezvoltare Nord – Vest pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021- 2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană pentru municipii (altele decât reședințe de județ) și orașe, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare) și infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic (2D)”, cod SMIS 143479 a încheiat cu Agenția de Dezvoltare Regionala Nord-Vest un acord de parteneriat în baza căruia se vor realiza documentațiile tehnico-economice necesare pentru proiectele de investiții în domeniul mobilitații urbane şi regenerare urbană: “Cresterea zonei pietonale si dezvoltarea mobilitatii ecologice durabile pe Axa Est-Vest, coridor strategic de mobilitate, în două tronsoane: 1.) zona Piata Maraști și a strazilor adiacente (b-dul 21 Decembrie 1989 -parţial, strada A.Vlaicu – parțial, strada Fabricii – parțial, Aleea Bibliotecii și zona adiacentă) și 2.) Calea Moţilor, Calea Mănăştur, Str. Uzinei Electrice, Str. Mărginașă”, respectiv “Reabilitare parc LL. Caragiale și strada Octavian Petrovici”.”

TITLUL (presei de chitanţier): “Bani de la UE pentru două proiecte de trafic importante din Cluj-Napoca”

ŞI ÎNTREBAREA ESENŢIALĂ: Dacă tot ne vinde gogoşi despre metroul Emil “OSĂ” Boc, având în vedere pe unde va trece acela şi ce staţii (cu decopertare) dezvoltă, de ce naiba se mai face un proiect şi se cer bani de la Uniunea Europeană?. Să fie azvârliţi? Dacă vor fi fiind azvârliţi în buzunarele clientelei politice, în cazul în care pproiectul “OSĂ” se aprobe, atunci înţelegem scopul şi durata proiectului.

Dar informaţi corect: Municipalitatea VA DEPUNE la Uniunea Europeană un proiect (bla-bla-bla) prin care SPERĂ să obţină banii pentru (bla-bla-bla), bani pe care să-i toace cu firmele agreate. Acest proiect înseamnă o recunoaştere a faptului că Emil Boc caută proiecte prin care să poată astupa eşecul zbaterii inutile pentru proiectul metroului.

Şi, gata!ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 3 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 4 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 5 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 6 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 7 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 8 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 9 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
 • Acum 21 hours Din oras
  Restaurantul Hikari este exact ce ii lipsea Clujului pe partea de rafinament gastronomic
 • Acum 23 hours Politica
  POLITIKON – CINE ARE GRIJĂ DE ROMÂNI?
 • Acum 1 day Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 1 day Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE