In vizor

Mosteniri si donatii consistente pentru functionarii din Consiliul Judetean

Scris de 1,086

Chiar daca nu cu o frecventa atat de mare precum functionarimea din Primaria Cluj-Napoca, bugetarii din Consiliul Judetean Cluj si-au sporit, si ei, averea in 2013. Si-au cumparat terenuri si case, apartamente sau, cei mai norocosi dintre ei, au avut parte de donatii si mosteniri consistente.

Fostul consilier al sefului CJ, Horea Uioreanu, Radu Sporis, si-a cumparat anul trecut un teren intravilan in Jucu, alaturi de sotie cu o suprafata de peste 2.900 de metri patrati. In 2013 a avut venituri de aproape 50.000 de lei de la CJ si de peste 4.000 de lei pentru functia de presedinte al Consiliului de Administratie de la Cluj Arena.

Ionela Pintican, sef serviciu la CJ, a cumparat anul trecut un apartament in Bistrita. Salariile ei au insumat peste 34.000 de lei.

Consilierul Lavinia Grecu si-a cumparat in 2013 o casa de 110 de metri patrati in Luna de Sus, judetul Cluj. Venitul ei anual a fost de aproape 20.000 de lei. Sotul ei lucreaza la Kiat Groupe Construct si a avut venituri de aproape 55.000 de lei.

Samaranda Tripon, consilier la serviciul relatii publice, si-a cumparat anul acesta un apartament in Cluj-Napoca de 48 de metri patrati. Tot in acest an a contractat un credit de 28.500 de euro. Venitul ei pe anul trecut a fost de putin peste 20.000 de lei.

Mirela Piciu, consilier in compartimentul Managementul Unitatilor de Asistenta Medicala, si-a cumparat anul trecut un apartament in Cluj-Napoca. Venitul ei pe anul trecut a ajuns la aproape 30.000 de lei.

Consilierul Gabriela Rotaru, si-a construit in 2014 o casa in Cluj-Napoca de 200 de metri patrati. Anul trecut si-a scos un credit de 40.000 de lei pe o perioada de 5 ani. Veniturile ei salariale au depasit 45.000 de lei.

Referentul Veronica Surd a cumparat un teren de 6.200 de metri patrati in Aschileu, iar salariul ei anual a fost de aproape 20.000 de lei.

Mosteniri si donatii

Mariana Ratiu, directorul executiv la Directia de Dezvoltare si Investitii din CJ Cluj a primit in acest an prin donatie un apartament de 120 de metri patrati in Cluj-Napoca de la Celestin Ratiu, sotul ei. Tot in acest an Mariana Ratiu a vandut un imobil pentru suma de 64.000 de euro catre Luminita Alb. Intr-un cont deschis in 2013 sefa de la Investitii a adunat peste 22.000 de lei. Veniturile ei din salarii au insumat anul trecut peste 63.000 de lei. Sotul acesteia a avut venituri de 45.000 de lei din vanzare de tablouri, 36.000 de lei din premii si jocuri de noroc si 3.600 de euro din chirii.

Colega sa, Raluca Hategan a mostenit anul trecut un teren de aproape 8 hectare in judetul Alba, iar anul acesta a concesionat 250 de metri patrati de teren in Baisoara, judetul Cluj. Tot anul trecut Hategan si-a deschis doua conturi, unul cu 1.800 de euro, iar celalalt cu 58.000 de lei. Toate acestea dintr-un venit anual de 14.400 de lei.

Consilierul Elena Nicoara de la Serviciul Autorizari, Disciplina in Constructii, a mostenit anul trecut cota parte dintr-un apartament din Cluj-Napoca. Venitul ei s-a ridicat la aproape 36.000 de lei in 2013.

Consilierul juridic Alin Petreus, plecat din institutie, a primit in 2013 prin donatie o casa in cartierul clujean Someseni, de 380 de metri patrati. In perioada ianuarie-noiembrie 2013, cat a lucrat la CJ Cluj, a avut un venit de peste 16.000 de lei.

Sanda Rusu, consilier, a mostenit in 2013 doua terenuri agricole in Apahida, de 4.300, respectiv 2.900 de metri patrati. Si-a mai cumparat o casa in Feleacu de 50 de metri patrati. Salariul ei anual la Consiliul Judetean a fost de peste 35.000 de lei.

Arhitectul sef al judetului, Claudiu Salanta a mostenit anul trecut cota parte dintr-un teren intravilan si un apartament in Cluj-Napoca. Are monede si metale pretioase in valoare de 10.000 de euro si bijuterii si obiecte de arta in valoare de 25.000 de lei, la care se adauga economii personale in valoare de 14.000 de lei. A fost numit in functie in luna noiembrie a anului trecut si a incasat de la Consiliul Judetean putin peste 5.000 de lei.

Banii, adunati in cont

Raul Haizer, consilier, si-a economisit 10.000 de lei in 2013 si i-a depus la banca, dintr-un venit de 25.000 de lei de la Consiliul Judetean si 68.000 de lei din activitatea de auditor energetic.

Iusan Ioan, consilier juridic, si-a vandut apartamentul in luna martie a acestui an pentru 221.848 de lei, din care a depus in banca 36.500 de euro si 43.730 de lei. Anul trecut a avut un venit de aproape 23.000 de lei de la Consiliul Judetean si 3.500 de lei din producerea si comercializarea produselor agricole.

Adina Tiuca, consilier, a economisit din salariul de bugetar anul trecut nu mai putin de 24.000 de lei, in conditiile in care salariul ei pe 2013 a fost de 27.000 de lei.

Foto: clujarena.roULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 13 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 15 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 16 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 16 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 18 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 19 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE