In vizor

Modul de funcționare al rampei de deșeuri a RADP Cluj-Napoca sabotează pentru viitor buna funcționare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (când va da Bunul Dumnezeu ca acesta să fie gata)

În 2015, Primăria Cluj-Napoca a decis să atribuie direct dreptul de administrare și operare pe rampa temporară de gunoi a orașului. Așa a primit Regia Autonomă a Domeniului Public “exclusivitate” la rampa de la Pata Rât, fără să se fi făcut o licitație pentru asta.

Împuternicirea a fost făcută de către Consiliul Local Cluj, dominat de penelisto-pedeliștii lui Emil Boc, cel care a decis sa completeze domeniul de activitate al RADP. Astfel că, în 9 iunie au fost luate două hotărâri de Consiliu Local – 262, care completa obiectul de activitate al RADP, și 263, care a dat RADP dreptul de administrare a terenului pentru construcția rampei. Temeiul legal a fost pe baza articolelor 867 și 870 din Codul Civil și alte două legi ale Administrației Publice – 215/2001 și 213/1998. În esență, toate actele normative validează posibilitatea legală de a da în administrarea unei regii proprii a unei asemenea activități, dacă rampa de gunoi nu este un depozit final pe care să fie procesate ecologic gunoaiele.

Asta ca să înțelegeți cum credem că se încalcă grosolan legea prin activitatea pe care o desfășoară RADP în domeniul depozitării deșeurilor: pe rampa care se aprinde periodic pentru a face loc altor deșeuri, se face activitate de procesare ecologică a gunoaielor. RADP are angajați zilieri care se ocupă de selectarea deșeurilor, deșeurile selectate fiind valorificate, pe loc în rampă rămânând acele deșeuri care nu mai pot fi exploatate. Care vor fi depozitate în prima celulă a CMID – dacă și când va da bunul Dumnezeu să fie gata.

O dată că RADP nu putea să primească dreptul de a depozita deșeuri, a doua că sabotează din start desfășurarea ulterioară a operațiunilor din Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Celula I de depozitare trebuia să susțină din exploatarea ecologică a deșeurilor (selectare și vânzare) constuirea celei de-a doua celule șamd. Ori dacă RADP Cluj-Napoca binevoiește să umple această primă celulă cu deșeurile sale gata exploatate, din care bani se va dezvolta CIMID?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *