Puţin clujeni ştiu că actualul director al RADP, Ion Pantelimon, a pus umărul la eşecul proiectului Centrului de Management Integrat al Deşeurilor. Timp de 7 luni, Pantelimon a deţinut funcţia de director adjunct al societăţii comerciale Napoca SA. Din calitatea sa de director adjunct, a coordonat activităţile lucrărilor de pe şantierele arondate prin sarcini de serviciu, accesare de fonduri europene, precum şi şef de şantier la neterminatul proiect CMID.
După ce a plecat de la conducerea CNADR în 2012, Ion Pantelimon a lucrat mai puţin de un an la o companie privată. Pantelimon a rezistat doar nouă luni în privat. Din totalul perioadei când a profesat în domeniul privat, firma pentru care lucra a avut contracte tot cu banul statului, mai exact cu Consiliul Județean pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, un eșec politic marca PDL-PNL. Implicarea lui Pantelimon în proiectul CMID, pentru cei care nu ştiu, a fost aceea că actualul director RADP, potrivit propriilor sale declaraţii din 2014, a deţinut funcţia de diriginte de şantier.
“Experienţa şi dorinţa de a ajuta 300 de oameni m-au făcut să vin să concurez la RADP. Ţineţi minte că în trecut am salvat Regia de la faliment. Eu am venit din firmă privată şi nu mi-e frică să lucrez pe diferite proiecte. Acum am plecat de la Napoca Construcţii, unde am fost dirigente de şantier la proiectul centrului de management al deşeurilor. Speram să termin eu proiectul, dar când am văzut că oamenii au nevoie de ajutor, am venit aici pentru că cunosc bine Regia”, a afirmat Ion Pantelimon în 2014 după ce a câştigat postul de director al RADP.
Centura de diamant, sub conducerea lui Pantelimon, a ajuns să coste 165 de milioane de euro. Nu mai e de mirare faptul că pentru CMID, ce trebuia finalizat în 2013, chetuielile au crescut cu 22,6 milioane de euro.