Analiza

Ion Pantelimon, eternul funcționar public și director de regii, care dacă nu lucrează la stat este angajat la firme abonate la banul public

Scris de 468

Actualul director general al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca, Ion Pantelimon a fost angajat, ani la rând, la regii de stat, unde a ocupat funcții de conducere. A avut două „mandate” de director RADP, unul de director regional la CNADNR și unul de director la DRDP Cluj.

Ion Pantelimon este funcționar public „de o viață” și director al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca de câțiva ani buni. Potrivit CV-ului de pe site-ul regiei, prima dată când Pantelimon a ocupat funcția de director al RADP a fost în 2007. Timp de doi ani a condus instituția și în toată această perioadă a avut ca sarcini de serviciu „asigurarea managementului și organizarea regiei cu respectarea responsabilităților și competențelor acordate prin contractul de mandat de către Consiliul de Administrație, numit de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca; prezentarea către Consiliul de Administrație, iar la cerere și către Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, de raportări și informări, cu privire la situația economico-financiară a regiei; îndeplinirea întocmai și în termenele stabilite a hotărârilor Consiliilor de Administrație”.
În septembrie 2013 s-a întors la RADP ca șef de secție. A ocupat această funcție până în 22 iulie 2014. Conform CV-ului, sarcina de serviciu era „coordonarea activității pentru lucrările de întreținere și reparație a tramei stradale arondate secției”.
Din 23 iulie 2014 a promovat ca director general, funcție pe care o ocupă și în prezent. Pantelimon a concurat cu sine însuși la acel concurs și, bineînțeles, că a câștigat.

Dacă nu e RADP e CNADNR

În anii când nu a fost director general sau șef de secție la RADP Cluj-Napoca, Ion Pantelimon s-a orientat tot spre regii și instituții de stat. Din 2009 până în 2012 a fost director regional în cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) – Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj. Din 2005 până în 2007 a ocupat funcția de director al DRDP Cluj.

Dacă nu e CNADNR sunt firme private „prietene” cu statul

Ion Pantelimon a lucrat și în domeniul privat. S-a orientat să nu rupă de tot legăturile cu autoritățile publice locale, așa că s-a angajat la firme care au avut mai multe contracte cu statul.
În perioada februarie – septembrie 2013 a fost director al firmei Napoca SA, cunoscută pentru numeroasele contracte pe care le-a avut cu autoritățile publice locale din Cluj. Napoca SA s-a ocupat de construirea noii piste a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca, a avut și un subcontract la construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor etc.
Din 1 august 2012 până în 1 februarie 2013, a fost expert inginer constructor la firma Euro Proconsult din Cluj-Napoca. La fel ca și Napoca SA, Euro Proconsult a avut câteva contracte cu administrația publică, în perioada când Pantelimon a fost expert inginer constructor.
Cum se face că Ioan Pantelimon a fost angajat tocmai la acele firme abonate la banul public? Și cum se face că a lucrat la aceste firme tocmai în perioada când au avut contracte care fie au fost cercetate de DNA, fie ridică semne de întrebare serioase cu privire la legalitatea lucrărilor?
Din 1979 până în 2004 a ocupat diverse funcții la Someș SA – Combinatul de Celuloză și Hârtie Dej.
Primul său loc de muncă a fost ca inginer la Întreprinderea de Avioane Militare Craiova, unde a lucrat din 1977 până în 1979.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 6 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 22 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 24 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE