Analiza

Ion Pantelimon, eternul funcționar public și director de regii, care dacă nu lucrează la stat este angajat la firme abonate la banul public

Actualul director general al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca, Ion Pantelimon a fost angajat, ani la rând, la regii de stat, unde a ocupat funcții de conducere. A avut două „mandate” de director RADP, unul de director regional la CNADNR și unul de director la DRDP Cluj.

Ion Pantelimon este funcționar public „de o viață” și director al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca de câțiva ani buni. Potrivit CV-ului de pe site-ul regiei, prima dată când Pantelimon a ocupat funcția de director al RADP a fost în 2007. Timp de doi ani a condus instituția și în toată această perioadă a avut ca sarcini de serviciu „asigurarea managementului și organizarea regiei cu respectarea responsabilităților și competențelor acordate prin contractul de mandat de către Consiliul de Administrație, numit de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca; prezentarea către Consiliul de Administrație, iar la cerere și către Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, de raportări și informări, cu privire la situația economico-financiară a regiei; îndeplinirea întocmai și în termenele stabilite a hotărârilor Consiliilor de Administrație”.
În septembrie 2013 s-a întors la RADP ca șef de secție. A ocupat această funcție până în 22 iulie 2014. Conform CV-ului, sarcina de serviciu era „coordonarea activității pentru lucrările de întreținere și reparație a tramei stradale arondate secției”.
Din 23 iulie 2014 a promovat ca director general, funcție pe care o ocupă și în prezent. Pantelimon a concurat cu sine însuși la acel concurs și, bineînțeles, că a câștigat.

Dacă nu e RADP e CNADNR

În anii când nu a fost director general sau șef de secție la RADP Cluj-Napoca, Ion Pantelimon s-a orientat tot spre regii și instituții de stat. Din 2009 până în 2012 a fost director regional în cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) – Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj. Din 2005 până în 2007 a ocupat funcția de director al DRDP Cluj.

Dacă nu e CNADNR sunt firme private „prietene” cu statul

Ion Pantelimon a lucrat și în domeniul privat. S-a orientat să nu rupă de tot legăturile cu autoritățile publice locale, așa că s-a angajat la firme care au avut mai multe contracte cu statul.
În perioada februarie – septembrie 2013 a fost director al firmei Napoca SA, cunoscută pentru numeroasele contracte pe care le-a avut cu autoritățile publice locale din Cluj. Napoca SA s-a ocupat de construirea noii piste a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca, a avut și un subcontract la construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor etc.
Din 1 august 2012 până în 1 februarie 2013, a fost expert inginer constructor la firma Euro Proconsult din Cluj-Napoca. La fel ca și Napoca SA, Euro Proconsult a avut câteva contracte cu administrația publică, în perioada când Pantelimon a fost expert inginer constructor.
Cum se face că Ioan Pantelimon a fost angajat tocmai la acele firme abonate la banul public? Și cum se face că a lucrat la aceste firme tocmai în perioada când au avut contracte care fie au fost cercetate de DNA, fie ridică semne de întrebare serioase cu privire la legalitatea lucrărilor?
Din 1979 până în 2004 a ocupat diverse funcții la Someș SA – Combinatul de Celuloză și Hârtie Dej.
Primul său loc de muncă a fost ca inginer la Întreprinderea de Avioane Militare Craiova, unde a lucrat din 1977 până în 1979.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *