In vizor

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, despre excluderea proiectului de irigații din PNRR: „Problema este, în primul rând, la Comisia Europeană”

Scris de 83

Întrebat cine este responsabil de eșecul finanțării pentru irigații, proiect exclus din PNRR, ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros a declarat: „Nu este un eșec”. Potrivit acestuia, Comisia Europeană este responsabilă de respingerea proiectului de finanțare a sistemului de irigații atât de necesar pentru agricultura românească.

„În primul rând, nu este un eșec. 

Programul Național de Reziliență și Relansare, așa cum a fost el alcătuit, având și alte priorități și nevoi, dacă vom reuși ca țară să absorbim toți banii…

Îmi este foarte greu acum să găsesc un „vinovat” și nici nu cred că este obiectul acestei întâlniri”, a declarat Adrian Oros în cadrul conferinței de presă susținute joi la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). 

„Problema este, în primul rând, la Comisia Europeană”, a explicat ministrul Agriculturii la insistențele jurnaliștilor.

CITEȘTE ȘI: Finanțarea pentru irigații, exclusă din PNRR. PNL-iștii aruncă responsabilitatea în cârca lui Oros: „Nu a făcut bine planul, e clar. Nu ne mai putem ascunde, nu s-a pregătit”

„Dacă Comisia Europeană nu a dorit să finanțeze partea de irigații, ci doar partea de desecare-drenaj, cu siguranță la nivelul Guvernului vom identifica resurse să facem ceea ce ne-am propus pentru irigații”, a adăugat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). 

Potrivit ministrului Oros, resursele ar putea fi identificate la nivelul bugetului național sau accesate prin alte tipuri de împrumuturi avantajoase.

Adrian Oros a ținut să precizeze că nu au fost oferite explicații în privința opțiunii Comisiei Europene de finanțare a proiectului de desecare-drenaj în detrimentul finanțării sistemului de irigații:

„Nu știu. 

Comisia nu a dat nici o explicație. Noi am avut doar câteva întâlniri cu Comisia, pe probleme tehnice. Majoritatea întâlnirilor au fost mediate sau unele au fost din partea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. (…).

Ceea ce am aflat eu a fost că nu era suficient de verde proiectul pentru irigații. Asta este ceea ce a venit oficial de la Comisia Europeană. Deși în discuțiile tehnice pe care le-am avut, niciodată nu ni s-a spus acest lucru”, a susținut ministrul Agriculturii, Adrian Oros. 

Proiectele României pentru irigații nu au primit finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Finanțarea cu peste 3 miliarde de euro a sistemului de irigații nu a fost susținută de CE. 

CITEȘTE ȘI: Fermierii vorbesc despre cea mai proastă conducere de la Ministerul Agriculturii de după 1990! Lui Adrian Oros i se cere demisia: nu cunoaște „ABC-ul agriculturii”ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 16 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 17 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 17 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 17 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 18 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 18 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 19 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 19 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 20 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 21 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE