In vizor

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, chemat să colecteze lâna de la stâne

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), clujeanul Adrian Oros este chemat să colecteze lâna de la stâne în condițiile în care aurul alb al ciobanilor este aruncat la pubela dezinteresului de către ministrul Oros. Asociația pentru Promovarea Comunei Poiana Sibiului trage un semnal de alarmă cu privire la situația disperată în care se află oierii care nu mai au unde să valorifice lâna. Pentru ei, lâna reprezenta o sursă suplimentară de venit, dar acum a devenit o povară! Traian Stoiță, președintele Asociației pentru Promovarea Comunei Poiana Sibiului semnalează situația gravă în care se află oieritul din România din cauza problemelor cu valorificarea lânii. 

„Trăim vremuri tulburi, cauzate de dezinteresul celor care conduc față de făuritorii de hrană ai României, față de fermierii care prin multă trudă reușesc cu greu să mențină pe o linie de plutire zootehnia din țara noastră.

Ne aflăm în postura de a aștepta milă din partea mai marilor Europei, în loc să ne bucurăm de a valorifica la nivelul real producția noastră.

În perfect acord cu acest trend se află și cei care ne guvernează și își oferă zâmbetele false, în loc de programe sigure și clare, care să vină în sprijinul celor care abia mai fac față costurilor, pentru a duce mai departe, ca tradiție definitorie, creșterea animalelor”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației pentru Promovarea Comunei Poiana Sibiului, citat de agrointel.ro

„Cerem în mod imperativ ministrului Oros să se aplece asupra acestei probleme a crescătorilor de ovine, întrucât dânsul reprezintă acest domeniu, iar activitatea domniei sale așteptăm să fie mai concretă aici, nu în campania privind alegerile interne din cadrul partidului care l-a propulsat în fruntea MADR!

În caz contrar, îl invităm să colecteze personal lâna din întreaga țară și să găsească soluția pentru ca aceasta măcar să nu devină deșeu”, adaugă Asociația pentru Promovarea Comunei Poiana Sibiului.

Ziar de Cluj semnala recent că tot mai mulți fermieri români îi cer demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Ei îl acuză pe actualul ministru că nu este capabil să gestioneze situația despăgubirilor promise pentru seceta de primăvară, iar scandalul reabilitării sistemelor de irigații pare că a ajuns cireașa de pe tort.

CITEȘTE ȘI: Fermierii vorbesc despre cea mai proastă conducere de la Ministerul Agriculturii de după 1990! Lui Adrian Oros i se cere demisia: nu cunoaște „ABC-ul agriculturii”

Recent, în cadrul ședinței Biroului Executiv, PNL-iștii au fost nevoiți să recunoască că finanțarea pentru irigații prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu a fost acceptată la nivelul Comisie Europene (CE).

Finanțarea cu peste 3 miliarde de euro a proiectelor României pentru irigații rămâne încă o promisiune neonorată a ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), coordonat de clujeanul Nechita Adrian Oros. 

Oficialii europeni nu consideră că planul prezentat la Bruxelles respectă condițiile de mediu.

CITEȘTE ȘI: Finanțarea pentru irigații, exclusă din PNRR. PNL-iștii aruncă responsabilitatea în cârca lui Oros: „Nu a făcut bine planul, e clar. Nu ne mai putem ascunde, nu s-a pregătit”

 

 

 

 

 

 

sursa foto: captură adrianoros/facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *