Uncategorized

Ministerul Educatiei: la UBB s-a controlat dubla finantare a personalului din proiecte europene

Intr-un raspuns oficial transmis ziardcluj.ro, Ministerul Educatiei a facut precizari privind controlul efectuat la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, privind derularea proiectelor POSDRU. Potrivit Ministerului Educatiei, a fost verificat personalul implicat in proiectele europene, pentru a se evita dubla finantare

Controlul fara precedent efectuat de Ministerul Educatiei, impreuna cu Ministerul Muncii, a vizat derularea proiectelor europene prin POSDRU. La UBB Cluj, corpul de control a fost intre 22 si 24 ianuarie.

Printre obiectivele controlului, s-au numarat „verificarea desfasurarii reale a activitatilor din cadrul proiectelor”, „verificarea incrucisata a personalului implicat in proiecte pentru a se evita dubla finantare”, „verificarea grupului tinta”, „veridicarea incrucisata a achizitiilor publice din cadrul proiectelor, in scopul evitarii rambursarii achizitiilor nejustificate”.

Raportul controlului intocmit de Ministerul Educatiei Nationale a fost transmis spre aprobare Directorului General al AMPOSDRU. Reamintim ca Autoritatea de Management a transmis un raspuns prin care a refuzat sa puna la dispozitie rezultatele raportului si neregulile semnalate in urma controlului efectuat la UBB Cluj.

Foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *