Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan

“Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să spunem decât adevărul. numai adevărul trebuie spus în societatea de azi” – spune primarul Emil Boc (1), apoi minte nonșalant despre metrou, apoi minte chiar și despre lege, și o mai face și cu tupeu. Vă invit să-l admirăm în continuare.
Buuun.
Poi, de unde să-l fi scos? Iată “numai adevărul”, cum îi place domnului Primar. De pe SEAP. Vezi screenhot atașat.
Hm. Dar oare atunci de ce era atât de sigur pe el Emilul în enunțuri?
Pentru că în spiritul “numai adevărului” care-i place atât de tare, domnul primar omite să spună că între timp, pe super șest, au prelungit termenul de evaluare până în 28 decembrie. Vezi screenshot 2.
Puncte pe șmekerie? Puncte pe șmekerie.
De aceea putea fi el atât de sigur pe el spunând, în 25 noiembrie, “60 zile este termenul legal al comisiilor, deci sfârșitul lui decembrie este termenul legal ” și “până la sfârșitul anului, conform legii, ar trebui să avem un câștigător”. Decăt că nici asta nu e adevărat.
Pentru că în Legea Achizițiilor Publice nu scrie nicăieri că trebuie să ții alea 60 zile musai neapărat. Legea zice că trebuie să nu depășești de 60 zile. Și care nu sunt calendaristice, ci-s lucrătoare.
Ca dovadă, azi mai apare încă odată chiar el, Primarul, și se autocontrazice singur, zicând că rezultatul o să-l avem totuși la sfârșitul lui ianuarie 2023. Pentru că în ultimele zile și-a dat seama și singur că o mai poate lungi oleacă. Deci acum asta e adevărul.
De ce? Am explicat pe larg aici:
Și acum, premiul Tupeu 2022! Că zice Emil: “Cine are nelămuriri să citească legea!”.
Am citit-o, domnule profesor universitar pe constituție. Suntem lămuriți.