Politica

Mihai Mocanu, PSD Cluj: Aleșii locali ai PSD trebuie să se întoarcă între oameni

Mihai Mocanu, secretar executiv al PSD Cluj, consideră că rezultatele din turul doi al alegerilor prezidențiale obținute de social-democrați în județul Cluj nu sunt niște rezultate proaste, așa cum pot să pară la prima vedere. PSD Cluj a evoluat mult într-un timp scurt, mai ales în condițiile în care trădarea a fost la ea acasă.  

„E un rezultat care la prima vedere pare un rezultat prost, însă e un rezultat obținut prin multă muncă și în condițiile în care cred că suntem singurul județ din România unde trădarea a fost la ea acasă și unde alături de un primar de municipiu și parlamentarii ne-au părăsit din momentul preluării organizației împreună cu Liviu Alexa am reconstruit în continuu. De la un scor de 7% pe municipiu am ajuns la un scor de 15,5%, iar la județ am reușit să depășim numărul de voturi care a fost obținut la parlamentarele din 2016, ceea ne spune că bazinul electoral de stânga din Cluj și Cluj-Napoca este real, doar că trebuie activat. Reactivarea se poate face doar prin multă muncă. Nu comentez rezultatul lui Klaus Iohannis pentru că nu este rezultatul PNL-ului, ci este un rezultat al tuturor forțelor de dreapta inclusiv maghiarii împotriva stângii și a PSD-ului”, a declarat Mihai Mocanu.

Potrivit liderului PSD Cluj, aleșii locali trebuie să se apropie de oameni pentru a continua reforma din PSD.

„Aleșii locali ai PSD trebuie să se întoarcă între oameni, să iasă din primării, să iasă din casele proprii, să iasă din sediile de partid, să se întâlnească cu electoratul, să nu își amintească de ei doar o dată la patru ani când au nevoie de ei la alegeri, să fim deschiși la partid, la sedii pentru toți oamenii, indiferent de problematica lui sau de background-ul pe care îl are în acel moment pentru că până la urmă fiecare om are dreptul la o a doua șansă. Nu sunt de acord însă cu primirea sau reprimirea trădătorilor. Acest lucru pentru mine și pentru PSD, cel puțin la Cluj, trădătorii vor fi persona non grata cât timp voi fi la conducerea partidului”, a explicat Mihai Mocanu.

Cât despre rezultatele obținute la Turda, social-democratul clujean este de părere că sunt foarte bune în condițiile în care campania electorală a fost aproape inexistentă.

„La Turda noi am luat acum cu peste 1000 de voturi cât a luat primarul când a fost ales, în condițiile în care în Turda în aceste șase săptămâni de campanie s-a făcut o singură zi campanie reală. În vinerea dinaintea alegerilor parlamentare, primarul a fost exclus din partid structura PSD din Turda era și este inexistentă, totuși s-a obținut un scor de 5.400 de voturi, un scor extraordinar de bun. Aceasta numai prin reactivarea electoratului de stânga prin terțe surse existente în Turda”, a mai spus Mocanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *