Din oras

Metroul lui Boc ajunge în dezbatere publică pentru autorizație de mediu. Clujenii pot veni cu argumente pro sau contra  

Scris de 503

Proiectul referitor la construirea trenului metropolitan și a metroului în Cluj-Napoca a ajuns la faza de solicitare a avizului de mediu. Agenția de Protecția Mediului poate să emită acordul dar există și varianta respingerii solicitării de emitere a avizului de mediu.

Înainte de decizia finală, clujenii sunt invitați la o dezbatere publică pe marginea acestui proiect.

“Dezbaterea publică a Raportului privind impactul asupra mediului va avea loc la Casino Parcul Central Simion Bărnuțiu din Municipiul Cluj-Napoca în data de 23.06.2022, începând cu orele 16.00, precum și în regim electronic – teleconferinţă”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Nu oricine poate participa însă la dezbaterea publică din iunie. Trebuie să vă înscrieți în prealabil pe site-ul Primăriei la secțiunea Registratură – Depuneri Cereri – Cerere înscriere la cuvânt la dezbaterea publică.

Licitația pentru construirea metroului a fost lansată în 16 martie 2022. Licitația pentru linia de metrou include toate componentele, de la structura tunelurilor și a stațiilor până la instalații, finisaje și automatizare. Inițial, termenul pentru depunerea ofertelor era stabilit pentru data de 9 mai, dar Primăria a prelungit data limită până la 24 iunie.

Magistrala I de metrou Cluj este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03 kilometri, cu 19 stații subterane și un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90 de secunde: 15.200/21.600 pasageri pe oră și sens (40 trenuri pe oră și sens).

Valoarea estimată a proiectului este de 6.665.384.306 lei fără TVA, din care:

 • valoarea estimată a lucrărilor de execuție: 6.357.352.586 lei, fără TVA;
 • valoarea estimată a serviciilor de proiectare (inclusiv alte servicii): monitorizare, studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), expertizare tehnică, documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, proiect tehnic și detalii de execuție, asistență tehnică: 308.031.720 lei fără TVA.

Durata totală a contractului este de opt ani.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 5 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE